Sprøstekt fjellørret

et barndomsminne fra min fortid som garnfisker i Eggedal

Deler av alle mine barndoms sommerferier ble tilbragt på fjellet og vi fisket store mengder. Fryseren hjemme ble fylt opp og vi spiste ørret igjennom hele vinteren. Fjellørret er noe helt spesielt for meg og her får den følge av lekre sprø poteter, grønnebønner og det som må være en av verdens beste smørsauser- beurre blanc.

Ingredienser

middag til to:

to hele rensede fjellørret med skinn og hode (200 gr)

tre spiseskjeer hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

smør til steking

200 gr grønne haricotbønner

saltbakte nypoteter

en halv porsjon Madame Michels Beurre Blanc

Begynn med å forberede potetene siden disse tar lengst tid, når de har omlag tjue minutter igjen i ovnen kan du sette på en kjele med vann til bønnene og finne frem det du trenger til sausen.

Bland sammen hvetemel, salt og godt med pepper og vend fisken i dette. Finn frem en jernpanne og smelt omlag to spiseskjeer smør og legg i fisken mens smøret freser. Ikke snu på den før den har fått fin stekeskorpe på den ene siden.

Mens fisken surrer lager du sausen og dropper bønnene i fosskokende vann og gir de ca. fire minutter, så er de ferdige. Legg opp og server fisken hel. Fjellørret spiser man rett ut av skinnet og bena slipper lett. Jeg liker å servere sausen i en liten skål på tallerkenen.