© 2010–2021 Millas Mat

Sprø kyllingcutlets

sommerfuglekylling

Vi nordmenn elsker kyling men vi har vel alle mer enn en gang fått servert knusktørr overstekt kyllingfilet som ikke smaker noe som helst. Her er løsningen, lag cutlets og få knasende sprø og saftig kylling hver gang. Nydelig med din favorittsalat, til risretter, pasta eller som en sandwich. Og du kan gjerne tilsette urter, paprikapulver eller cayenne i paneringen i tillegg til sennep og parmesan. Sistnevnte gir umami og det vil du ikke utelate.

Ingredienser

gir to ferdige cutlets:

to jevnt store kyllingbrystfileter u/skinn

en dl hvetemel

to sammenpiskede egg

halvannen dl panko (japansk brødkrumme)

en teskje Colmans sennepspulver

havsalt og sort pepper (en teskje av hver)

to spiseskjeer revet parmesan

en god spiseskje smør

en dl nøytral olje til steking (mais, raps eller solsikke)

Pakk ut kyllingen og tørk godt av filetene med kjøkkenpapir. Legg de på et skjærebrett og bruk en skarp fileteringskniv til å skjære et snitt langs med den tykkeste delen på fileten men ikke helt igjennom. Fold de deretter ut og bank de ut til jevn tykkelse med en kjøttklubbe (mallet) eller et kjevle. Den lille flippen på undersiden av fileten skjæres av og stekes for seg selv.

Finn frem tre vide dype tallerkener og ha hvetemel i den ene, pisket egg i den andre og panko iblandet sennep, havsalt, pepper og parmesan i den tredje.

Dypp kyllingen først i hvetemel, se til at alt kjøttet dekkes av melet for du vender den i egg og til sist i pankoblandingen. Klem på så mye av blandingen som du kan. Legg den over på en tallerken. Gjenta prosessen med den andre fileten samt de to flippene og la de hvile kaldt i en halvtimes tid.

Ha smør og olje i en passende panne og varm den opp på like over medium varme. Legg i filetene forsiktig fra deg og la de steke i omlag fire til seks minutter på en ene siden før de snus. Ikke snu de før de har fått en jevn gyllen farge. Reguler temp. på pannen etter behov. Når de har fått en god skorpe kan de snus oftene men vær forsiktig så du ikke ødelegger paneringen. En stekeklype er et godt redskap til denne jobben.

Skal du steke flere cutlets kan de ferdigstekte holdes varme i ovnen ved 165 °C.