Spinatsuppe fra Japan

ren og god næring

Spinat er som du sikkert vet en av våre aller sunneste grønnsaker og her kommer det en japansk variant av spinatsuppe. Her kan du fint bruke thailandsk eller vietnamesisk risvermichelli da de typiske japanske harsusamenudlene kan være vanskelige å få tak i her til lands. Og dette her får du verdens beste samvittighet av å spise.

Ingredienser

suppe for to:

30 gr rå risnudler

300 gr fersk spinat

en halv broccoli delt i små buketter

syv dl okse- eller kyllingkraft

en spiseskje sake (risbrennevin) eller mirin

havsalt og sort pepper etter smak

lys soyasaus etter smak

en spiseskje sesamolje

en finhakket rød chili

Fremgangsmåte

Begynn med å koke risnudlene og skjær de i et par centimeter lange biter så de er enkle å spise med en suppeskje. Bruk det samme kokevannet til broccolibukettene og kok de nesten helt ferdige. Fisk de opp med en hullsleiv og bruk det sammen vannet til spinaten.

Kok spinaten i tre til fire minutter og ha de direkte over i isvann for å stoppe kokeprosessen og forhindre at de mister sin flotte grønnfarge. Klem deretter ut mest mulig av vannet med hendene og snitt de grovt opp.

Kok opp kraften og tilsett sake, ha deretter i nudlene og spinaten sammen med broccolien. Smak til suppen med salt, pepper og soyasaus. Avslutt med å tilsette sesamoljen og hakket chili. Vær forsiktig med å ha i for mye, den skal bare gi suppen et lite kick. Du kan også servere chilien for seg selv i en liten skål og la hver og en forsyne seg selv.