Spinat og scampi curry med ferske tomater

kort tid, mye smak

Denne curryen er lett og sunn med masse smak av klassiske indiske krydderier og ferske grønnsaker. Du lager den på omtrent like lang tid risen trenger på å koke så alt er klart på samme tid. Server gjerne curryen med en god skje tykk yoghurt naturell. Oppskriften er basert på en idè fra den indiske matskribenten Monica Bhide.

Ingredienser

curry for to:

to til tre spiseskjeer druekjerneolje til steking

en finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

en finhakkt rød chili

en god håndfull fersk koriander

250 gr vasket fersk spinat

en toppet teskje hver av følgnde malte krydderier: garam masala, gurkemeie, spisskumin og koriander

tre store plommetomater eller en halv boks grovhakkede (når tomatene ikke er i sesong)

250 gr ferske rensede rå scampi (kjøp de økologiske som er bærekraftig produsert)

i underkant av en dl vann

havsalt, pepper og frisk sitron etter smak

----

basmatiris til servering

knuste pistasj til garnering

Fremgangsmåte

Sett over vann til risen og tilsett litt havsalt i vannet. Ha i risen vår vannet koker.

Finhakk løk, hvitløk og chili slik at det er klart. Varm oljen i en vid dyp panne og begynn med å frese krydderiene forsiktig i et minutt, pass godt på at det ikke brenner seg. Tilsett deretter løk, hvitløk og chili. Fres det inntil løken er myk og har blandet seg godt med krydderiene i pannen. Tilsett tomatene og kok opp, tilsett vannet og la det hele putre i noen minutter så tomatene mykner. Mos de ned med sleiven etterhvert.

Tilsett den vaskede spinaten og vend den inn i sausen så den forveller og synker sammen. Grovhakk korianderen og smak på sausen om den trenger litt havsalt og krydre deretter med pepper. Vend inn korianderen og tilsett scampiene. Etter tre eller fire minutter når scampiene er korallrøde er curryen klar til servering sammen med risen. Garner med grovknuste pistasj og server med en sitronbåt hver og en selv kan klemme over retten.