© 2010–2020 Millas Mat

Spicy minestrone med harissa og chorizo

repekt for chilien

Harissa er en chilipaste som for det meste forbindes med det marokkanske kjøkkenet. På boksen eller glasset står det ofte en indikator på styrkegraden så tilpass mengden etter din egen smak. Du finner harissa i de fleste asiatiske butikker og i butikker med en velfylt etnisk krydderhylle. Varier gjerne suppen ved å tilsette grønne bønner, kikerter eller andre grønnsaker du vil bruke opp. Denne suppen er rask å lage og egner seg fint på en hverdag. Den krever ingen forberedelser og du har den på bordet i løpet av en halvtimes tid.

Spicy minestrone med harissa og chorizo

Ingredienser

en stor grovhakket rødløk

et stort hvitløksfedd i tynne skiver

en rå chorizopølse i små biter

fire gulrøtter i små terninger

en til to spiseskjeer harissapaste

100 gr røde linser (skylte)

en boks (400 gr.) cherrytomater

7 1/2 dl kyllingkraft

havsalt og sort pepper etter smak

100 gr frosne grønne erter

Ha grovhakket løk og chorizo i en gryte og sett på varmen. Chorizoen inneholder nok fett til at du ikke trenger å tilsette noe ekstra olje. Ha i gulrøttene etter noen minutter og når løken er myk og blank rører du inn skylte linser og harissapaste.

Hell over tomater og kraft, kok opp og la suppen koke i omlag tjue minutter eller til linsene er møre. Juster smaken med havsalt og/eller pepper om nødvendig og tilsett ertene, de trenger bare ett til to minutter i den kokende suppen før de er klare og has i rett fra fryseren, Å tine de først er ikke nødvendig.

Server gjerne godt brød til.