© 2010–2020 Millas Mat

Speltpannekaker med sopp

fylte pannekaker

Disse pannekakene får en litt kraftigere smak ved hjelp av speltmel og fylles med en deilig kjøtt- og soppblanding før de gratineres i ovnen. En god blandet salat eller varm tomatsuppe passer godt som siderett til dette. Jeg anbefaler og lage en ekstra pannekake eller to for disse er populære og er lette å dele. Speltmel får du nå tak på hos de aller fleste butikker og ikke bare hos helsekosten, Velg gjerne en sterkere ost om du ønsker det, en moden Cheddar kan absolutt anbefales.

Ingredienser

pannekakerøre:

1 1/2 dl speltmel

1 1/2 dl hvetemel

en halv teskje salt

en halv liter melk

fire egg

——

kjøttfyll:

400 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe

en finhakket løk

to fedd knust hvitløk

en spiseskje tørket oregano

150 gr fersk sopp

en drøy dl mild oksebuljong

en spiseskje tomatpuré

en god klype chilipulver

havsalt og sort pepper etter smak

100 gr revet hvitost til gratinering

Bland sammen speltmel, hvetemel og salt i en romslig bolle og bruk en ballongvisp til å piske inn melken til du har en glatt røre. Knekk deretter i eggene og pisk de godt inn. La røren svelle mens du forbereder kjøttfyllet.

Skjær opp soppen i fine biter og sett en kniv på prosessoren og tilsett løk i grove biter, hvitløk og oregano og kjør alt til en grov mos. Smelt litt smør og olje i en panne og stek soppen gyllenbrun. Legg den over på en tallerken og tilsett løkmassen i pannen. La den frese i noen minutter så den blir lank og myk og ha deretter i kjøttdeigen. Stek den inntil den er godt brunet og tilsett deretter chilikrydder og tomatpureen. Rør dette godt inn før du heller i kraften og lar den koke nesten helt inn. Vend deretter inn den stekte soppen og smak til med salt og pepper. Sett fyllet til side.

Stek pannekakene på vanlig måte men ikke lag de for tynne. Legg på to til tre spiseskjeer fyll og rull de sammen. Plasser de tett sammen i en ildfast form og dryss på ost. Gratiner pannekakene ved 225 °C i omlag syv til ti minutter eller til osten er gyllen og boblete.