© 2010–2022 Millas Mat

Spätzle med løkblader og persille

en tysk-østerriks spesialitet

Dette er en høyt verdsatt tysk-østerriksk rett som enten kan serveres som en selvstendig rett eller sammen med stekt kjøtt eller stek. Men jeg synes den klarer seg godt uten kjøtt også og her er den dresset opp med løk, parmesan og friske urter.

Ingredienser

middag for to:

to medium store løk

tre fedd hvitløk

140 gr hvetemel

40 gr smør

to sjalottløk

to fedd hvitløk

to egg

en god håndfull frisk flatpersille

havsalt og sort pepper etter smak

friske urter (jeg liker en blanding av basilikum og timian)

100 gr revet parmesan

litt ekstra smør til steking

Sett ovnen på 180 °C og del inn løken i fire eller seks båter. Behold festet og legg de over i en ildfast form. Tilsett hele fedd hvitløk men behold skallet på så de ikke blir brent i ovnen. Bak alt i en halvtime eller inntil de er myke å begynner å få gylne kanter.

Ha skivet sjalottløk, persille, egg og smør over i en prosessor og kjør det til en jevn masse. Skrap alt over i en bolle og ved inn hvetemel, havsalt og peppermed en slikkepott. Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann og plasser et dørslag med store hull. Ha i alle spatzledeigen og bruk en slikkepott til å pressen den gjennom. Husk og sprape av bunnen. Kok alt i omlag to minutter og hell av vannet. Du kan også bruke en grov ricer til denne jobben.

Varm en god spiseskje smør i en panne og kutt av festene på den bakte løken og fjern skallet av hvitløken. Ha alt over i pannen sammen med kokt spatzle og fres det gyllent. Tilsett de ferske urtene og dryss på osten. Når den er nesten helt smeltet er retten ferdig.