Spansk pølsegryte med pimenton og friske grønnsaker

boost pølsemiddagen din

Jeg skal ikke under noen omstendigheter påstå at denne retten har noe med det spanske kjøkkenet å gjøre, men smakene er der siden alle disse ingrediensene er mye brukt i deres tradisjonelle kjøkken så helt utpå jordet er det neppe. Denne retten er enkel å få til, det eneste du skal passe på er å ikke oversteke grønnsakene for mye siden de også skal koke i sausen. Bare gi de en rask bruning ved høy temperatur og rør ofte slik at de ikke brennes. Hvis du har mange ferske tomater å bruke opp kan du bytte ut de hermetiske med disse.

Ingredienser

middag for to:

noen få spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en stor løk, skivet

to fedd hvitløk, finhakket

en rød spansk chili, finhakket

en teskje røkt søt spansk paprika (pimenton)

en halv teskje timian, tørket

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

en dl vann (skyll ut av tomatboksen)

en teskje kyllingbuljong

en god håndfull cherrytomater, delt

en squash i grove terninger, stekt separat

en gul paprika, strimlet

en gulrot, tynt skivet

400 gr spansk chilipølse av kylling eller svin i medium tykke skiver

havsalt og sort pepper etter smak

en stor kvist frisk rosmarin eller en teskje tørket

noen dråper Maggi Arôme*

----

potetmos gratinert med ost eller basmati til servering

frisk ruccola til garnering

Fremgangsmåte

Begynn med å kutte opp alle grønnsakene samt løk, hvitløk og chili slik at alt er klart. Sett en romslig panne på medium varme og stek squashen raskt med litt havsalt og pepper inntil den får gylne stekeflekker men fortsatt er ganske fast. Ta den ut av pannen og legg den over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at overflødig olje kan renne av.

Tilsett mer olje i pannen og tilsett løk, gulrot, paprika og pølseskivene. Stek det hele inntil det er gyllent men ikke så grønnsakene blir for myke. Tilsett hvitløk og chili og fres det lett før du tilsetter pimenton, tørket rosmarin om du ikke bruker fersk og timian og la det steke med grønnsakene de siste minuttene før du heller over tomater, cherrytomater, buljong og vannet som du skyller ut av tomatboksen med. Legg i rosmarin, tilsett Maggi og la gryten småkoke i omlag tjuefem minutter. Plukk ut rosmarinen og smak til sausen med havsalt og pepper og tilsett den stekte squashen de siste minuttene. Server gryten i romslige skåler med ruccola på toppen.

Til ostegratinert potetmos lager du potetmosen etter oppskriften men redusert litt på væsken slik at den blir noe fastere i konsistensen. Ha den over i en ildfast skål, dryss over ost og gratiner den i ovnen til osten får gylne flekker.

* Maggi Wûrtze Arôme er lettest å finne i asiatiske matbutikker.