Spansk laksepasta med pimenton og spinat

pasta con salmón y espinacas

Disse enkle pastarettene hvor man koker pastaen direkte i sausen er ekstremt versatile og jeg bruker slike retter regelmessig når tiden er knapp eller vi kommer sent i gang med middagen. Denne spanske varianten med røkt paprika passer perfekt sammen med laks men torsk kan også brukes. I Spania elsker de norsk torsk, både i fersk tilstand og ikke minst som klippfisk så forsøk gjerne det for variasjon.

Ingredienser

pasta for to:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

500 gr fersk laksefilet

en liten løk, finhakket

fire fedd hvitløk, finhakket

en halv teskje sterk spansk paprika, hot pimenton

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

to spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

473 ml vann

200 gr pasta, penne eller annen rørpasta

100 gr spinat, renset og grovhakket

125 gr gresk yoghurt eller fløte, romtemperert

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Krydre laksen med havsalt og pepper. Varm olivenoljen i pannen du skal tilberede hele retten i og begynn med å steke laksen. Ta den ut når den er klar og hold den lun under et stykke aluminiumsfolie. Rens og kutt opp spinaten i grove strimler.

Tilsett mer olivenolje i pannen og tilsett løken sammen med en god klype havsalt og stek den myk og gyllen. La hvitløken frese med de siste minuttene før du rører inn paprika og persille men spar av litt til garnering. Hell over tomater og vann og kok opp. Tilsett pastaen og vend den inn. La det hele koke under lokk i omlag ti minutter. Mens pastaen koker renser du laksen for skinn og det brune belegget på undersiden. Ta av lokket og la den koke inn litt. Flak opp laksen grovt og legg den på toppen av pastaen sammen med spinaten. Tilsett yoghurt og vend det hele lett sammen før du smaker til med mer havsalt og pepper. Garner med resten av persillen og server det hele rett fra pannen.