© 2010–2021 Millas Mat

Spansk kylling med poteter, chorizo og appelsin

pollo con papas, chorizo ​​y naranjas

Dette er en av disse enkle ovnsrettene som jeg er så glad i. Chorizo - som er helt røde av spansk paprika avgir en deilig olje mens de steker og hjelper til med å brune kyllingen og potetene. Kombinasjonen av oregano og appelsin er også typisk spansk. Skal du lage dette til flere enn to anbefaler jeg at du bruker to bakeplater så ting blir stekt i ovnen og ikke kokt. Ikke dryss på havsalt før etter steking da dette drar væske ut av grønnsakene under steking.

Ingredienser

gir to gode porsjoner:

en dl vanlig olivenolje + en spiseskje

en teskje hot spansk paprika (pimenton)

to store rå kyllinglår med skinn, snittet til benet

200 gr rå chorizo i tykke skiver

600 gr nypoteter eller amandine, hele

to små rødløk i båter

fire hele fedd hvitløk m/skall

en toppet teskje tørket oregano

revet skall av en appelsin, selve appelsinen kuttes i grove biter

havsalt etter smak

frisk bladpersille til garnering

Sett ovnen på 195 °C og finn frem en dyp langpanne som du smører med en spiseskje olivenolje. Bland sammen olivenolje og pimenton i en liten bolle og sett til side. Kutt tre dype snitt i hvert av kyllinglårene til kniven når benet, dette sikrer jevere bruning og knasende sprøtt skinn.

Bruk en stor blandebolle og tilsett potetene, løken i båter, hele hvitløksfedd og grove biter chorizo. Dryss over oregano og revet appelsinskall og hell over paprikaoljen. Trekk på deg et par plast hansker og miks alt godt sammen slik at dt hele dekkes av oljen. Her må ingenting være tørt, da blir det brent og ikke brunet. Tilsett mer olje om nødvendig. Fordel grønnsakene utover i langpannen og gni inn kyllinglårene med oljen som er igjen i bunnen av bollen. Legg de i langpannen med skinnsiden ned.

Bak formen i omlag 35 minutter før du tar pannen ut, snur kyllinglårene slik at skinnsiden kommer opp og vender på alle grønnsakene. Legg i biter av frisk appelsin og la de steke med den siste halvtimen. Skru ned temp. på ovnen noe om du ser det trengs.

Dryss over havsalt og frisk finhakket persille før servering.