© 2010–2022 Millas Mat

Spaghetti Napolitan - ikke fra Napoli

japansk spaghetti

I 1960 tallets Japan var dette den eneste pastaretten som ble servert på restauranter med vestlig mat på menyen. Dette var eksotisk med ingredienser svært få hadde kjennskap til eller tilgang på. Selv i dag er en bit ekte parmeggiano reggiano svært dyrt i innkjøp sammenlignet med annen ost. De ferdigrevne variantene er noe billigere men smaken er overhodet ikke den samme. I dag er italiensk mat på japansk vis svært populært å lage hjemme men for dere puritanere der ute må jeg understreke at dette ikke er autentisk italiensk på noen som helst måte. Min andre oppskrift på japansk spaghetti finner du her.

Ingredienser

pasta for to:

noen få spiseskjeer olivenolje til steking

en skivet løk

et stort fedd finhakket hvitløk

125 gr røkt skinke i strimler

fem små champignon i skiver

en grønn paprika i strimler

omlag seks spiseskjeer tomatketchup, Heinz er mest brukt i Japan

noe av kokevannet fra pastaeb

en håndfull revet parmesan + litt ekstra til garnering

en stor spiseskje smør

en håndfull frisk finhakket bladpersille

250 gr spaghetti eller linguine

Forbered alle grønnsakene og skinken samt riv parmesanen og finhakk persillen. Sett over en romslig kjele med havsalt til spaghettien. Tilsett den når vannet koker.

Finn frem en dyp panne eller bruk wokpannen din og varm den godt opp. Tilsett olivenoljen og begynn med å frese løken blank og myk. Når den er klar tilsetter du hvitløken og lar den frese lett. Når den lukter godt tilsetter du skinken og soppen og lar soppen frese godt så den sliper noe av vannet og brunes lett. Vend deretter inn paprika og la den frese sammen med de andre grønnsakene. Tilsett ketchup og la den dekke det som er i pannen, tilsett litt mer om det er nødvendig. Spe ut sausen med litt av kokevannet fra spaghettikjelen, begynn med omlag tre spiseskjeer og se om du trenger mer for å gi sausen passe konsistens.

Tilsett den ferdigkokte spaghetti i sausen. Ha i smøret og parmesanen og miks det hele lett sammen. Fordel spaghetti i passende boller og garner med ekstra parmesan og finhakket persille. Server straks.