Spaghetti med hummer

en fest av en rett

Dette er en adapsjon av Angela Hartnetts berømte Spaghetti of Lobster som har blitt ytterligere berømt av den skotske superkokken Gordon Ramsay. Hvis du vil spare en masse tid kan du kjøpe en ferdigkokt hummer til denne oppskriften. Noen fiskedisker tilbyr også og rense den for deg. Da tar ikke dette lengre tid å lage enn en hvilken som helst annen pastarett.

Ingredienser

600 gr cherrytomater

en finhakket rød chili uten frø

en finsnittet vårløk

et fedd finhakket hvitløk

50 gr usaltet smør

sort pepper etter smak

en drøy dl tørr hvitvin

500 gr fersk spaghetti eller tørket av god kvalitet

en spiseskje vanlig olivenolje

en kokt hummer (ca. 750 gr)

en dl kremfløte

tre spiseskjeer frisk revet basilikum

ferskrevet parmesanost til garnering

noen dråper e.v. olivenolje til garnering

Fremgangsmåte

Fres tomater, chili, vårløk og hvitløk i smør men ikke la det ta farge så pass på varmen. Etterhvert som tomatene blir myke kan du mose de litt ned med en tresleiv. Hell på hvitvinen og la den koke nesten helt inn. Sukkeret i hvitvinen vil nå karamellisere tomatene. Hvis du vil ha en glatt saus kan du nå kjøre den i en blender eller bruke stavmikseren.

Sett over vann til pastaen, tilsett salt i vannet og kok den etter anvisningene på pakken. Smak på pastaen når det er ett minutt igjen på klokka. Da sikrer du deg at den ikke blir overkokt.

Del opp hummerkjøttet i mindre biter. Tilsett fløten i tomatsausen og gi den et raskt oppkok før du har hummerkjøttet i sausen. Pass på at du ikke overkoker hummeren, den skal bare varmes lett. Slå spaghettien i pannen og vend alt raskt sammen.

Anrett på varme tallerkener og dryss på revet basilikum og noen få dråper av din aller beste extra virgin olivenolje.