Spaghetti i hvitløksjy med sitronkylling og cherrytomater

Dette er en typisk sommerlig pastarett og når jeg skriver dette går vi helt mot slutter av sommeren så det er på tide å lage dette før høsten setter inn. Oppskriften er min eget omarbeidede versjon av det som i Italia er kjent som en vera.

Ingredienser

middag for to:

250 gr spaghetti

to medium store kyllingbrystfileter

marinade til kyllingen:

en teskje friske timianblader

revet skall og saft fra en halv sitron

halvannen spiseskje e.v. olivenolje til marinaden

havsalt og sort pepper etter smak

litt vanlig olivenolje til steking av kyllingen

——

hvitløksaus:

50 gr smør

en spiseskje e.v. olivenolje

to store fedd hvitløk

en spiseskje hvetemel

omlag tre dl god kyllingkraft

en håndfull frisk finhakket persille og basilikum

40 gr ferskrevet parmesan

125 gr friske cherrytomater

havsalt og sort pepper etter smak

Kutt kyllingen i tynne strimler og pisk sammen alle ingrediensene til marinaden. la kyllingen ligge i minimum to timer i kjøleskapet men aller helst over natten.

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og stek kyllingen i en liten panne. Begynn deretter med sausen. Varm smør og olje i pannen og fres hvitløken men pass godt på varmen. Tilsett hvetemel og kok det godt ut ør du tilsetter kraften litt etter litt og pisk godt hele tiden. La sausen småkoke i omlag ti minutter (nå kan du koke pastaen) og tilsett friske urter og parmesan og smak til med havsalt og pepper. Tilsett de hele tomatene til slutt.

Tilsett kyllingen i sausen og tipp i pastaen. Gi alt en god miks men vær lett på labben og fordel maten på to varme tallerkener. Topp med litt ekstra persille og parmesan og server.