© 2010–2021 Millas Mat

Spaghetti à la Capri

men ikke fra boks

Jeg har tidligere omtalt denne hermetiske ferdigretten som ondskap på boks og jeg står ved mine ord. Men jeg vet at endel barn (og voksne) som har dette som sin favorittmat og det er bare trist. Så derfor har jeg laget min egen versjon av spaghetti i tomatsaus med kjøttboller og pølser. Her får de i det minste i seg ferske tomater og hjemmelagede kjøttboller. Dette er også en barnevennlig oppskrift med milde smaker men hvis du ønsker en sterkere saus kan du tilsette noen tørkede chiliflak og bruke sterkt krydrede pølser.

Ingredienser

pasta for tre:

kjøttboller:

400 gr kjøttdeig

et stort egg

75 gr ferske loffsmuler eller panko

havsalt og sort pepper etter smak

en liten finrevet løk

en teskje tørket oregano

en halv teskje tørket basilikum

en klype tørket timian

to gode spiseskjeer finrevet parmesan

tre spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

olivenolje og litt smør til steking

——

tomatsaus:

tre spiseskjeer olivenolje

et stort fedd finhakket hvitløk

en boks (400 gr.) grovknuste tomater

tre ferske plommetomater i små terninger

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

100 gr små cocktailpølser eller andre pølser du liker (kan sløyfes)

300 gr spaghetti

revet parmesan til garnering

Miks sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og trill dem ut men ikke lag de for store. La de hvile kaldt i en times tid og stek de pent brune i olivenolje men ikke gjennomstek dem. La også pølsene få en fin farge i pannen og legg de til side.

Tilsett litt mer olje i pannen og fres hvitløken lett i noen sekunder og ha i både hermetiske og ferske tomater. Ha i havsalt, pepper og sukker og la sausen koke i omlag tretti minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med mer havsalt etter pepper om nødvendig. Dropp i kjøttbollene og pølsene og la de bli gjennomvarme i sausen mens spaghetti koker. Når sausen er klar slår du den over nykokt spaghetti og mikser lett. Server retten med et dryss parmesan.