© 2010–2021 Millas Mat

Søndagsnudler fra Shanghai

kan spises hele uken i følge Trevor Lui

Begrepet søndagsnudler ble jeg kjent med ganske raskt da jeg begynte å lese mer intensivt om asiatisk mat. Det virker som om dette er vanlig i mange asiatisk land men kanskje først og fremst i Kina der dette er en innarbeidet familietradisjon. Det finnes ingen bestemt oppskrift men felles for de oppskriftene jeg har funnet er svinekjøtt og kål og nudlene er garnert med egg. Kanskje det er egget som har gitt retten navn. Mikrospirer eller såkalte microgreens kommer i små pakker som man dyrker selv hjemme på kjøkkenbenken. Disse finner du på hagesentre og i mange blomsterbutikker.

Ingredienser

nudler for to:

200 gr tykke hvetenudler eller Udon, kokt separat

fire spiseskjeer peanøttolje til steking

400 gr svinefilet i tynne strimler eller svinekjøttdeig

to godt håndfuller finsnittet hodekål

ti babymais, kuttet i biter

to vårløk, fint snittet

to spiseskjeer østerssaus

en spiseskje lys soyasaus eller tamari + litt ekstra til justering av smaken

en teskje sukker

havsalt og sort pepper etter smak

frisk finhakket bladpersille eller mikrospirer til garnering

søt chilisaus til dip

bløtkokte egg til servering

Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll de godt under kaldt vann. Miks inn litt sesamolje og sett de til side. Preparer alle grønnsakene og finn frem wokpannen. Stekt kjøttet gyllent i et par spiseskjeer olje og bruker du kjøttdeig er det fint om det blir litt sprøtt i kantene. Legg det over på en tallerken.

Kok eggene og skrell dem når de er litt avkjølt.

Tilsett mer olje i pannen og tilsett kål og mais. Stek det inntil kålen har falt litt sammen og maisen har gylne flekker og lukter godt. Tilsett nudlene og tilsett sausene sammen med sukker og pepper. Når alt er mikset inn har du kjøttet tilbake i woken. Miks alt godt sammen og smak til med mer soya om nødvendig. Fordel nudlene i to passende boller og legg på delte egg, vårløk og garner med grønt og server med chilisaus ved siden av.