Sommerpizza med spekeskinke og ruccola

takk for skinken

Selv om det er midt på sommeren er det alltid godt med pizza. Og når jeg er så heldig og får et nydelig stykke lokalprodusert spekeskinke fra svigerfamilien gjør jeg følgende. Først deler jeg litt med mamma, så bruker jeg litt i en salat, noen skiver til frokost sammen med egg i en eller annen form og litt går til denne deilige pizzaen som lages med fersk tomatsaus og toppes med ruccola fra eget drivhus. For variasjon kan du godt bytte ut tomatsausen med pesto og legge på noen oliven eller delte cherrytomater.

Ingredienser

en basic pizzabunn, bytt gjerne ut noe av det fine melet med grovbakst eller grov spelt

----

fersk pizzasaus:

fem ferske flådde plommetomater u/kjerne

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

et fedd finhakket hvitløk

en halv teskje havsalt

sort pepper etter smak

litt tørket oregano og chiliflak etter smak

----

omlag seks skiver spekeskinke

en halv rødløk i tynne skiver

125 gr revet ost, bland flere typer og bruk opp rester av Cheddar, Gruyere, Norvegia, Østavind el.

en håndfull frisk vasket ruccola

skavet parmesan og vellagret balsamico

Begynn med å lage deigen, mens den hever kan du begynne med den ferske tomatsausen.

Skjær et kryss i tomatene og legg de over i kokende vann, når du ser at skinnet har løsnet litt legger du de over i iskaldt vann. Etter noen minutter kan du dra av skinnet uten problemet. Del tomatene i to og bruk en spiseskje til å grave ut kjernehuset. Del tomatkjøttet inn i små terninger.

Varm olivenoljen i en liten kjele og fres hvitløken i ett minutt. Tilsett deretter tomater, oregano og havsalt. Kok opp og la sausen koke i omlag tjue minutter eller til tomatene er myke nok til at de kan moses. Smak til med chili og la sausen avkjøle seg.

Sett ovnen på 200 °C og kjevle ut deigen så den dekker et stekebrett. Smør på sausen og fordel osten over. Legg på spekeskinke og løk og stek pizzaen i omlag 25 minutter. Topp med frisk ruccola og skavet parmesan.

Du kan også steke pizzaen på stein. Forvarm steinen ved 250 °C i ca. 30 min, kjevle ut deigen og legg den på den varme steinen. Ha på fyll og sett den inn i ovnen, skru ned varmen til 210 °C og stek pizzaen i ca. 15 min.