© 2010–2021 Millas Mat

Sommer spaghetti bolognese

ran drivhuset

Om sommeren har vi alltid hatt muligeten til å kunne nyte hjemmedyrkede tomater hos oss siden vi har drivhus, og de er så gode at man kan spise de som pålegg med bare noen dråper olivenolje, noen korn havsalt og litt pepper. Her brukes de som spaghettisaus i en sommerlig variant av bolognese. En tradisjonell rett som vanligvis trenger noen timer med koking men som blir her til en rask variant som lages på en halvtime. Dette smaker friskt og får frem det beste i tomatene.

Ingredienser

nok til tre eller fire voksne:

500 gr blandede sorter tomater

en liten finhakket rødløk

en spiseskje e.v. olivenolje

----

to spiseskjeer druekjerneolje

en liten finhakket gul løk

fire fedd fersk hvitløk (knust)

200 gr finhakket lammelever (kan sløyfes)

åtte skiver bacon, finhakket

en spiseskje friske tomianblader

en spiseskje friske oreganoblader

400 gr spaghetti, bruk gjerne fullkorn

en spiseskje tomatpuré

tre spiseskjeer rødvinseddik

havsalt og sort pepper etter smak

Begynn med å dele opp alle tomatene, de minste i to og de litt større i fire båter eller mer. Ha de over i en bolle og miks inn rødløk og olivenolje. Sett de til side.

Sett en panne på medium varme og ha i oljen sammen med løk, hvitløk, finhakket lever (om du bruker det) samt bacon og urter. Rør og stek det hele godt i omlag ti minutter.

Sett over en stor kjele med vann til spaghettien og når den koker har du den i. Kok den helt ferdig og ta ut litt av kokevennet i en kopp. Hell av vannet og ha spaghettien tilbake i kjelen. Rør inn tomatpure og eddik og smak til med havsalt og pepper. Tilsett løk og baconblandingen fra pannen og miks den godt inn sammen med tomatene. Tilsett en spiseskje eller to av pastavannet for å smøre pastaen litt ekstra og topp med litt friske urter. Server straks.