© 2010–2022 Millas Mat

Vegetarchili med søtpotet og sorte bønner

en rett fra solrike California

Denne enkle vegetariske chilien passer godt sammen med en god grønn salat og kommer fra Baja-California området. Søtpoteter er sunne, kjempegode på smak og står seg veldig godt til krydret mat. Ernæringsmessig er søtpotet mer lik gulrot enn potet og man har de siste årene vært i gang med forsøk for å se om man kan dyrke disse her hjemme i Norge. Kok gjerne chilien i god tid, den blir bare bedre ved å varmes opp for andre gang. Har du ferske tomater å bruke opp kan du blende de til polpa og bruke dem.

Ingredienser

nok til tre personer:

vanlig olivenolje til steking

to fedd revet hvitløk

en liten løk i tynne skiver

en teskje chilipulver eller cayennepepper

en teskje malt spisskumin

en halv teskje malt koriander

en halv til en teskje hvitløkpulver

en stor eller to mindre søtpoteter i grove terninger

to gulrøtter i små terninger

en halv rød paprika i små terninger

en spiseskje tomatpuré eller tomatketchup

en boks (400 gr) sorte bønner (black beans)

en boks (400 gr) knuste tomater, polpa

litt vann til å skylle ut av tomatboksene

havsalt og sort pepper etter smak

frisk grovhakket koriander til garnering

Fres løk og gulrøtter mykt og blankt i olivenolje og rør inn hvitløken. Tilsett alle krydderiene. Stek tomatpureen i et minutts tid før du rører den godt inn og tilsett terninger av søtpotet og paprika. La de frese litt i noen få minutter før du setter ned varmen og tilsetter alle de øvrige ingrediensene utenom bønnene. Rør alt godt sammen og sett på lokket.

La gryten koke i en halvtime eller til grønnsakene er møre, tilsett de sorte bønnene mot slutten av koketiden og juster smaken med havsalt og pepper før servering. Garner med frisk koriander og server med en frisk salat og gjerne noen sprø tortillachips og litt rømme til.