© 2010–2021 Millas Mat

Søsterpasta fra Tautra Mariakloster

Dette enkle pastaretten fikk jeg servert som kveldsmat da jeg var å besøkte et kloster. Inne i det store refektoriet satt vi alle sammen i stillhet og spiste slik er vanlig blant Cisterciensersøsterene der. Søsteren som laget maten var oppvokst med denne retten hjemme i USA og jeg har sett den i flere kokebøker, bla. annet hos Nigella Lawson. Du kan bruke den pastaen du selv ønsker, her har jeg brukt farfalle.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr farfalle, cestini eller spaghetti

100 gr frosne erter eller frossen spinat

halvannen dl kremfløte

150 gr røkt skinke eller bacon

tre spiseskjeer revet parmesan

rikelig med sort nykvernet pepper

revne basilikumblader eller finhakket persille

Sett over vann til pastaen og grønnsakene. Stek baconet sprøtt og gyllent og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Om du bruker skinke så brun den lett. Riv parmesanen og la den klar.

Dropp ertene/spinaten i det kokende pastavannet når det gjenstår to til tre minutter på koketiden. Sil vannet av pastaen og slå i fløte, halvparten av osten og godt med pepper og rør hele tiden så pastaen absorberer det meste av fløten.

Fordel pastaen i serveringboller og topp med bacon/skinken, resten av parmesanen og et dryss til med pepper. Riv gjerne over noen basilikumblader eller hakket persille om du har.