© 2010–2020 Millas Mat

Slik trekker du wienerpølser riktig

løk, laurbær og hele pepperkorn

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle måtte skrive ned hvordan man trekker wienerpølser riktig men det trengs visst etter at jeg fikk noen spørsmål om dette fra de som leser siden min så her er fremgangsmåten. For det første pølser skal trekke ikke koke, da sprekker de og all kjøttsaften renner ut og pølsene smaker ingenting. Det er også mange diskusjoner om man skal smaksette vannet eller ikke. Jeg sier ikke at du skal men jeg ville hvertfall forsøkt en gang. Jeg synes jeg smaker forskjell og pølsene blir også sprøere og får en fin knekk i seg når du biter i dem. Jeg er ikke mer snobbete enn at jeg setter pris på en god wiener innimellom i deilig varmt brød med ulike typer salsa, syltet agurk eller potetsalat.

Slik trekker du wienerpølser riktig

Ingredienser

wienerpølser

kokende vann

en teskje hele sorte pepperkorn

en løk i båter

to laurbærblad

en terning oksebuljong

Bruk den videste kjelen du har eller en dyp panne med lokk og kok opp vannet sammen med buljong, pepperkorn, løkbåter og laurbær. Vannet skal fosskoke.

Trekk kjelen/pannen av platen og legg i tinte pølser. La de trekke i ca. ti minutter eller til de flyter på overflaten av vannet. Da er de klare til servering. Blir pølsene liggende for lenge smaker de bare vann.