© 2010–2022 Millas Mat

Sitronbiff 牛扒

kinesisk biff fra Zhengzhou

Dette er en litt spesiell biffrett fra Kina. Den er syrlig og frisk i smaken der alt er dekket i akkurat passe mengde saus. Denne oppskrifter har jeg fått av en norsk-kinesisk leser av siden min for noen år tilbake. Sitron og ingefær gir en ekstra god balansert smak og med honning blir det heller ikke for syrlig. Serverer dette over dampet ris eller nudler og gjerne med et dryss frisk koriander og ristede sesamfrø. Dette er en av ytterst få kinesiske retter jeg har laget der soyasaus ikke er en ingrediens.

Ingredienser

middag for to:

400 gr tynt strimlet ytrefilet av okse eller entrecôte

en spiseskje maisenna

en spiseskje tørr sherry

to fedd revet hvitløk

to spiseskje peanøttolje eller annen nøytral olje

----

2 1/2 dl gulrøtter i juliennet

2 1/2 dl fersk sopp i tynne skiver

seks til åtte babymais, splittet på langs

en løk, skivet

200 gr grønne bønner eller aspargesbønner (frosne)

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

----

sitronsaus:

tre spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en spiseskje frisk revet ingefær

to spiseskjeer nøytral honning (akasie)

et fedd revet hvitløk

en spiseskje tørr sherry eller kinesisk risvin

en spiseskje maisenna

Bland sammen strimlet biffkjøtt, maisenna, olje, sherry og hvitløk og la det marinere seg i ca. 30 minutter. Skjær opp og forberede alle grønnsakene og pisk sammen alle ingrediensene til sausen - sett den til side.

Varm olje i en wok og stek kjøttet raskt i små porsjoner i tre til fire minutter, legg det på en tallerken, dropp i gulrøtter og sopp og stek videre i noen minutter og tilsett brekkbønnene sammen med en spiseskje vann. Dekk med lokk og la den dampe i tre til fire minutter. Tilsett løk og babymais og stek dette sammen med de øvrige grønnsakene og avslutt med å ha kjøttet tilbake i woken. La alt bli gjennomvarmt.

Hell over sausen og kok opp sammen til sausen har tyknet. Dette går meget raskt. Smak til med havsalt, pepper og litt mer frisk sitron om det trengs. Server over ris eller nudler.