© 2010–2020 Millas Mat

Sitronbiff

kinesisk biff fra Zhengzhou

Dette er en litt annerledes biffrett fra Kina. Syrlig og frisk i smaken, alt dekket i akkurat passe mengde saus. Denne oppskrifter har jeg fått av en norsk-kinesisk leser av siden min med sterke oppfordringer om å prøve. Jeg gjorde det, og det ble riktig nydelig. Sitron & ingefær gir en ekstra god balansert smak og døyvet med honning blir det heller ikke surt. Hennes mor serverer dette over dampet ris. Tusen takk Bao-Yu. Xie Xie!

Ingredienser

500 gr strimlet filetbiff eller entrecôte

en spiseskje maisenna

2 1/2 dl gulrøtter i juliennestrimler

2 1/2 dl sopp i tynne skiver

en spiseskje tørr sherry

to spiseskje peanøttolje

en medium hakket løk

to fedd revet hvitløk

200 gr grønne bønner/brekkbønner

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft

——

sitronsaus:

tre spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en spiseskje frisk revet ingefær

to spiseskjeer honning

et fedd revet hvitløk

en spiseskje tørr sherry

en spiseskje maisenna

Bland sammen biffkjøtt, maisenna, olje, sherry og hvitløk og la det marinere seg i ca. 30 minutter. Skjær opp og forberede alle grønnsakene. Pisk eller kjør sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side.

Varm olje i en wok og rørestek kjøttet raskt i tre til fire minutter, legg det på en tallerken og dropp i gulrøtter og sopp, stek videre i noen minutter og tilsett brekkbønnene sammen med en spiseskje vann. Dekk med lokk og la den dampe i tre til fire minutter. Tilsett løken og stek denne sammen med grønnsakene og avslutt med å ha kjøttet tilbake i woken.

Hell over sausen og ha alt koke sammen til sausen har tyknet og har blitt delvis gjennomsiktig. Smak den til med salt, pepper og ev. litt mer sitron. Server.