© 2010–2022 Millas Mat

Sitron, kikert og grønn urtestuing

vegansk vintermat 101

Kikerter er virkelig en vidunder-ingrediens som er næringsrik, billig og metter godt. Skal du introdusere noen for vegetarisk mat så er kikerter et godt sted å begynne siden det er en inngrodd forestilling hos mange at vegetarmat ikke metter og at det ikke gir en noe å gå på. Men dette er feil, og ganske ulogisk også hvis man tar innover seg hvor mange mennesker i denne verden som lever vegetarisk - det tallet er 1,5 billioner. Denne stuingen smaker ekstra godt med varmende krydderier, litt chili og ikke minst frisk sitron. Her har jeg servert den med stekte poteter til.

Ingredienser

en god porsjon til to:

peanøttolje eller annen nøytral olje til steking

tre vårløk, fint snittet

to fedd hvitløk, finhakket

en liten bunt frisk koriander, stilkene finhakket og bladene renset

en teskje gurkemeie

en god klype knuste chiliflak

en liten klype malt kanel

to bokser kikerter (800 gr) godt avrent

en dl god og sterk grønnsakskraft

to dl kokosmelk

saft og finrevet skall av en økologisk sitron

sprøstekt sjalottløk til garnering


Finn frem en romslig panne og tilsett noen spiseskjeer olje. Sprøstek ringer av sjalottløk og legg de over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø. behold så mye av oljen i pannen som du klarer.

Sett pannen tilbake på varmen og tilsett mer olje om det er for lite. Fres vårløk, hvitløk, sitronskall og finhakkede koriander stilken i noen få minutter før du tilsetter krydderiene og freser de lett. Rør deretter inn kikertene og la de bli dekker av oljen og løken som er i pannen før du heller over kraft og kokosmelk. Kok opp og la det hele koke inn til ønsket fylde. Smak til med frisk sitron og havsalt om det trengs når gryten er tatt av varmen. Garner med koriander og den stekte sjalottløken til slutt.