© 2010–2022 Millas Mat

Siciliansk auberginepasta

smakfullt og vegetarisk med pasta mista

Denne pastaretten har opprinnelse fra Sicilia og en en typisk rett fra denne øya som dyrker et vell av lekre grønnsaker. Oppskriften er en omarbeidet variant fra Delia Smith. Det er viktig at auberginen stekes godt og får skikkelig farge før du begynner å tilsette de øvrige ingrediensene. Pasta mista er en blanding av ulike pastatyper du mikser selv for å bruke opp mindre rester av pasta du har liggende. Sausen er også nydelig til et grillet kyllingbryst, et stykke fisk eller lammekjøtt.

Ingredienser

nok til to:

en medium stor aubergine eller squash

drueskjerneolje eller vanlig olivenolje til steking

et stort fedd revet hvitløk

en god spiseskje tomatpuré

havsalt og sort pepper eller smak

en teskje oregano

et par gode klyper tørkede chiliflak

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en dl vann til å skylle ut tomatboksen

en klype sukker

----

200-250 gr pasta mista (blandet pasta) eller penne

finhakket persille og finrevet parmesan til garnering

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og sett en dyp panne på litt over middels varme. Tilsett olje i pannen og kutt auberginen i terninger. Brun de godt og rør ofte men ikke tilsett mer olje. Trekk pannen av varmen og tilsett revet hvitløk, oregano, havsalt, pepper og chiliflak. Rør det hele godt inn og sett pannen tilbake på medium varme. Tilsett tomatpureen og fres den raskt før du heller på tomater og vann samt sukkeret. Kok opp og la sausen koke et kvarters tid. Smak til med mer havsalt om nødvendig.

Mens sausen koker koker du pastaen og før du heller av pastavannet tar du ut litt av kokevannet. Miks sammen pasta og saus og tilsett litt av pastavannet om retter virker for tørr. Garner med finhakket bladpersille og finrevet parmesan.