© 2010–2020 Millas Mat

Siciliansk auberginepasta

Denne pastaretten har opprinnelse fra Sicilia og en en typisk rett fra denne øya som kanskje er mer kjent for mafiavirksomhet enn mat. Hollywood må vel ta sin del av skylden for det. For å holde denne retten så sunn som mulig bruker jeg fullkornspasta med det er fakisk veldig godt til robuste sauser som dette. Retten er enkel å fikse på en hverdag med ganske så ukompliserte ingredienser.

Ingredienser

nok til to:

en medium stor aubergine

drueskjerneolje til steking

et stort fedd revet hvitløk

en god spiseskje tomatpuré

havsalt og sort pepper eller smak

en teskje oregano

et par klyper tørkede chiliflak

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en dl vann til å skylle ut tomatboksen

en klype sukker

200 gr fullkornspasta (spaghetti eller penne)

finhakket persille & revet parmesan til garnering

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og sett en dyp panne på litt over middels varme. Tilsett oljen i pannen og kutt auberginen i terninger. Brun de godt og rør ofte men ikke tilsett mer olje. Trekk pannen av varmen og tilsett revet hvitløk, oregano, havsalt, pepper og chiiflak. Rør det hele godt inn og sett pannen tilbake på medium varme denne gangen. Tilsett tomatpureen og fres den raskt før du heller på tomater og vann samt sukkeret. Kok opp og la sausen koke i omlag ti-femten minutter. Smak til med mer havsalt om nødvendig.

Mens sausen koker koker du pastaen og mikser de begge sammen til slutt. Øs opp i passende boller eller dype pastatallerkener og garner med persille og parmesan.