© 2010–2020 Millas Mat

Sichuan XO svinefilet

hui gou rou 回锅肉

Hvis du ønsker å skape litt kinesisk magi hjemme på ditt eget kjøkken med en av de mest kjente rettene fra Sichuan - så er dette oppskriften for deg. Regelen om å forberede alle grønnsakene før du setter på varmen gjelder fortsatt og du må bruke høy varme. Chilibeanpaste, sort riseddik og tørket chili finner du på de fleste asiatiske markeder. Server maten over dampet ris sammen med noen sorte sesamfrø.

Sichuan XO svinefilet

Ingredienser

nok til tre:

500 gr hel svinefilet

solsikkeolje eller annen nøytral wokolje

en halv kinakål i grove terninger

en halv dl kinesisk chilibeanpaste (Douban Jiuang)

fire tørkede og lett knuste chili

fire fedd revet hvitløk

en halv rød og grønn paprika, renset og kuttet i grove terninger

tre vårløk i tynne staver

en teskje sukker

en spiseskje mørk soyasaus (ketjap manis)

en spiseskje kinesisk hoisin

en spiseskje kinesisk sort riseddik

to teskjeer sesamolje

Legg svinefileten i en passende kjele med kokende vann og la den småkoke i omlag tjue minutter. Legg den deretter over i en bolle med isvann og la den ligge der i omlag ti minutter så den blir kald. Tørk av den og legg den på en skjærefjøl. Kutt fileten i ca. fire cm. tykke skiver og skjær deretter hver skive i tynne brede strimler. Få det så tynt du kan, ca. to mm. er perfekt.

Varm opp en spiseskje av oljen i en wok og fres kinakålen i et minutts tid, legg den over på en tallerke og tilsett en ny spiseskje olje. Stek halvparten av kjøttet til det har en lett gyllen farge og legg det over på en tallerken. Gjenta prosessen med resten av kjøttet og ta det ut av woken.

Tilsett resten av oljen i woken og fres tørkede chili, chilipaste og hvitløk. Rør og stek i et par minutter før du tilsetter paprika og vårløk og lar det fese litt. Ha kinakål og kjøtt tilbake i woken og vend det lett sammen. Tilsett sukker, soya og hoisin og stek videre i et par minutter. Ha deretter i riseddik og sesamolje. Etter noen minutter smaker du til med evt. mer soya eller sukker om nødvendig.