© 2010–2019 Millas Mat

Sichuan XO svinefilet :: 回锅肉 Hui Gou Rou

Hvis du ønsker å skape litt kinesisk nostagli hjemme på ditt eget kjøkken med en av demest kjente rettene fra Sichuan så er dette oppskriften for deg. Regelen om å forberede alle grønnsakene før du setter på varmen gjelder fortsatt og du må bruke høy varme. Chilibeanpaste, sort riseddik og tørket chili finner du på de fleste asiatiske markeder. Topp gjerne retten med peanøtter eller sesamfrø for litt ekstra crunch eller bruk finsnittet vårløk. Server maten over ris eller nudler.

Sichuan XO svinefilet :: 回锅肉 Hui Gou Rou

Ingredienser

nok til tre:

500 gr hel svinefilet

1/2 dl solsikkeolje eller annen nøytral wokolje

en kvart kinakål i grove terninger

en halv dl kinesisk chilibeanpaste (Douban Jiuang)

fire tørkede og lett knuste chili

fire fedd revet hvitløk

en halv rød og grønn paprika, renset og kuttet i grove terninger

en liten purre i tynne staver

en teskje sukker

en spiseskje mørk soyasaus (ketjap manis)

en spiseskje kinesisk hoisin

en spiseskje kinesisk sort riseddik eller balsamico

to teskjeer sesamolje

Legg svinefileten i en passende kjele med kokende vann og la den småkoke i omlag tjue minutter. Legg den deretter over i en bolle med isvann og la den ligge der i omlag ti minutter så den blir kald. Tørk av den og legg den på en skjærefjøl. Kutt fileten i ca. fire cm. tykke skiver og skjær deretter hver skive i tynne brede strimler. Få det så tynt du kan, ca. to mm. er perfekt.

Varm opp en spiseskje av oljen i en wok og fres kinakålen i et minutts tid, legg den over på en tallerke og tilsett en ny spiseskje olje. Stek halvparten av kjøttet til det har en lett gyllen farge og legg det over på en tallerken. Gjenta prosessen med resten av kjøttet og ta det ut av woken.

Tilsett resten av oljen i woken og fres tørkede chili, chilipaste og hvitløk. Rør og stek i et par minutter før du tilsetter paprika og purre og lar det fese litt. Ha kinakål og kjøtt tilbake i woken og vend det lett sammen. Tilsett sukker, soya og hoisin og stek videre i et par minutter. Ha deretter i riseddik og sesamolje. Etter noen minutter smaker du til med evt. mer soya eller sukker og fordeler maten på varme tallerkener.