Sibylla mosbricka - två grillad med mos

en bit av det gamle Sverige

Her er en oppskrift som egentlig ikke er en oppskrift men heller en kombinasjon. Men en ting er viktig - en riktig god hjemmelaget potetmos, de beste pølsene du finner som skal være grillet og ikke kokt samt riktig garnityr og krydring. Pølser og mos er så absolutt ikke noe som ble oppfunnet i Sverige men dette har vært populært siden midten av 1930-årene og i dag serverer mange gatekjøkken sin egen variant av mosbricka. Her har jeg laget en liten lyxig variant med både mos, pommes og litt salat. Navnet Sibylla kommer fra Kong Carl XVI Gustav mor.

Ingredienser

to porsjoner:

en kvart porsjon hjemmelaget potetmos

200 gr pommes frites med grillkrydder

fire gode grillpølser, snittet

ketchup og søt eller sterk sennep

sprøstekt løk etter smak

grillkrydder og tørket dill etter smak

Vestkystsalat eller rekesalat etter smak

grønn salat, tomat, skivet agurk og maiskorn

Lag potetmosen og stek pommes frites i ovnen etter anvisning på pakken, Snitt pølsene og stek eller grill de til de er sprø i skinnet og gylne. Kutt opp grønnsakene til den lille sidesalaten og finn frem øvrig tilbehør.

Legg først på mos og anrett pølsene på toppen. Legg opp pommes frites og sidesalat ved siden av og garner pølsene med ketchup, sennep og sprøstekt løk. Legg på en skje med rekesalat og krydre med grillkrydder og litt dill på potetene.