© 2010–2020 Millas Mat

Sei Italia eller Torsk Italia

velg selv

Dette er en oppskrift som ble skrevet ned på en lapp, og når jeg finner slike lapper så er de så godt som alltid skrevet ned fra et matprogram på tv. Hvor italiensk denne oppskriften egentlig er skal jeg ikke gå nærmere inn på, men kombinasjonen ferske tomater og fisk er hvertfall typisk for Middelhavsområdet. Dette kan du servere med en enkel grønn salat, potetmos, fries, ris eller en bit brød.

Sei Italia eller Torsk Italia

Ingredienser

fire stykker sei - eller torskefileter (350–400 g)

en spiseskje smør

havsalt og sort pepper etter smak

tre grovhakkede plommetomater eller tilsvarende mengde cherrytomater

en rødløk

en god håndfull hakket persille og basilikum

to til tre spiseskjeer vellagret balsamicoeddik

ti sorte eller grønne oliven (kan sløyfes)

ferskrevet parmesan

Tørk av seifiletene med kjøkkenpapir og krydre de godt med salt og pepper. Smelt smøret i en dyp panne og når det freser godt legger du i fisken.

Mens den steker hakker du tomater og løk samt urtene og har dette klart.

Når fisken kun har igjen et tynt rått lag på toppen snur du de og har på tomater og rødløk. La det frese i noen minutter og tilsett balsamico. Smak til med mer salt og pepper hvis det trengs.

Hvis du skal servere denne retten med nudler slik som på bildet så anrett først nudlene på tallerkenen, legg på fisk og grønnsaker og hell så saften fra pannen over. Det som er i pannen er rett og slett en smørsaus med fiskesaft og tomatsaft som pastaen vil suge til seg. Legg på noen oliven og avslutt med frisk hakket persille og et dryss parmesan.