Sausages and champ

pølser og mos fra Gordons Gastropub

En variant av denne retten finner du på nesten alle puber som serverer mat. Det er heller ikke så rart siden dette er mat som er enkel, populær og passer godt til et glass iskaldt øl. Her bruker jeg Gordon Ramsays oppskrift på champ - en grov potetmos med vårløk, gressløk og smør. Ramsay som selv er skotsk har vokst opp med mat som dette.

Ingredienser

900 gr poteter i biter, kokt møre og dampet tørre i kjelen

en dl melk

en dl fløte

fire finsnittede vårløk

finsnittet gressløk etter smak

50 gr meierismør + litt ekstra topping

havsalt og sort pepper etter smak

----

valgfrie pølser, snittet og grillet eller stekt

sterk sennep

rødløkskompott

Fremgangsmåte

Sett over en romslig kjele med vann og skrell potetene. Del de opp i grove biter slik at de koker litt raskere og når vannet fosskoker har du de oppi. Kok de møre, hell av vannet og sett de tilbake på ettervarmen. Damp de tørre - dette gir en luftige mos.

Mens potetene koker kan du tilberede kompotten og snitte pølsene.

Kok opp melk og fløte og tilsett dette i potetene mens du moser dem med en stamper eller i en ricer. Tilsett smør og rør det godt inn før du tilsetter vårløk, gressløk, havsalt og pepper. Hold mosen varm inntil servering. Anrett champ med et smørøye og litt ekstra gressløk på toppen.

Snitt og stek pølsene og server de sammen med champ, løk-kompotten og god sennep. Her har jeg også laget en enkel sjysaus basert på nedfrosset kraft.