© 2010–2022 Millas Mat

Samosadillas med poteter og erter

en raskere vei via Mexico til India

Nystekte samosa er helt fantastisk godt, men de krever tid og ekstra innsats på kjøkkenet som mange ikke har til hverdags. Så derfor er dette en snarvei til den samme gode smaken. Disse lages opprinnelig uten ost men det er ingenting i veien for å bruke litt mozzarella i fyllet om du ønsker det. Du kan selvsagt justere ned krydringen også- men husk at poteter er veldig smaksnøytrale og trenger hjelp av både krydder og havsalt.

Ingredienser

gir seks ferdige dillas:

omlag 700 gr poteter, skrelt og kuttet i små terninger

en stor løk, finhakket

tre fedd finhakket hvitløk

en spiseskje vanlig olivenolje + ekstra til steking

en spiseskje smør

en grønn jalapeño eller serrano, finknust

halvannen teskje finrevet frisk ingefær

en teskje havsalt + ekstra til kokevannet og til siste justering av smaken

halvannen teskje garam masala

en teskje malt spisskumin

en halv teskje malt koriander

en halv teskje gurkemeie

en kvart teskje chilipulver eller cayennepepper

2 1/2 dl frosne grønne erter

to spiseskjeer finhakket frisk koriander

saften av en frisk sitron

seks tortillalefser

Sett over en romslig kjele med kokevann og tilsett havsalt. Skrell og kutt potetene i relativt små terninger så de koker raskere. Mens de koker hakker du løk, hvitløk, river ingefær, knuser chili og finhakker koriander. Press sitronen og bland sammen havsalt og krydderier i en liten bolle.

Når potetene er møre heller du av vannet og lar de dampe seg tørre i et dørslag. I mens varmer du smør og olje i en romslig panne og freser løken blank og myk. Rør inn hvitløk sammen med ingefær og chili og tilsett alle de malte krydderiene så de får frese seg litt i smøret. Tilsett ertene rett fra fryseren (da beholder de grønnfargen bedre) og fres de i noen få minutter. Tilsett potetene fra dørslaget over i en bolle og mos de grovt før du tilsetter innholdet fra pannen sammen med frisk koriander. Avslutt med å tilsette frisk sitron og smak til med evt. mer havsalt om det trengs.

La fyllet avkjøles litt om det fortsatt er veldig varmt.

Spre fyllet på halvparten av hver tortilla og fold den andre delen over så du får en halvmåne. Press de godt sammen med håndflatene. Det er greit å gjøre alle ferdige før steking.

Stek de sprø og gylne i litt olivenolje på medium varme og server de lune rett fra pannen delt i trekanter med litt raita eller frisk tomatsalsa til.