© 2010–2022 Millas Mat

Romersk kalvekjøtt

saltimbocca alla romana

Dette er en av Roma og Lazio-regionens aller mest berømte retter og mange bare ha dette når de er i byen. Når man får dette servert i Italia kommer det ofte sammen med sesongens beste grønnsaker som tomater, spinat eller artisjokker. Pasta serveres sjelden til dette men poteter kan dukke opp på tallerkenen din, gjerne i form av en potetpuré.

Ingredienser

fire tynnskjærte kalvekoteletter

fire skiver beste kvalitet parmaskinke

seks til åtte blader frisk salvie

hvetemel til panering

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer e.v. olivenolje

to spiseskjeer usaltet smør

to spiseskjeer tørr hvitvin eller vermut

en halv dl god kyllingkraft

friske sitronbåter til servering

noen friske salvieblader

Legg en og en kalvekotelett mellom to stykker plastfolie og bruk et kjevle eller en kjøtthammer til å banke den ut til ca. to cm. tykkelse. Legg på to salvieblader, deretter en skive av skinken og bruk en liten tannpirker (uten smak) til å feste salvien og skinken med. Gjenta denne prosessen med de andre kotelettene.

Miks samen mel, salt og pepper (vær generøs) på en flat tallerken og vend kotelettene i denne blandingen. Pass på at de dekkes godt.

Varm opp en spiseskje av oljen og en av smøret til medium varme. Legg kotelettene med skinnsiden ned og stek den gyllen og sprø, snu den og gi den omlag 3-4 minutter på den andre siden. Legg den over på en ildfast tallerken, napp ut tannpirkeren og hold den varm i ovnen på like over 100 °C. De andre kotelettene stekes på samme måte og holdes varme i ovnen.

I pannen du brukte til å steke kotelettene lager du sausen. Tilsett hvitvin og rør godt i pannen så alle de små bitene som sitter fast i bunnen løsner. Kok vinen i et minutts tid og tilsett kyllingkraften og resten av smøret. Sving på pannen så alt blander seg. Smak til med salt og pepper og hell sausen over kotelettene, legg på litt frisk salvie, pynt med sitronbåter og server.