Salt and Vinegar potatoes

knuste og ristede poteter med havsalt og eddik

Dette er en enkel liten oppskrift basert på manges favorittchips - havsalt og eddik. Når jeg skriver dette er butikkene fulle av nypoteter som er perfekt for dette. Du trenger ikke tenke på å skrelle dem, en vask under rennende kaldt vann er nok. Disse passer til alt fra grillet fisk, som en siderett til vegetarkaker eller til stekt eller grillet kjøtt. De er også gode til alt av grillmat. Her er de servert med koteletter stekt i hvitløk og rosmarin og sommerens første norske asparges stekt i litt olivenolje, med havsalt og frisk sitron.

Ingredienser

450 gr babypoteter eller amandine

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

tre teskjeer eplecidereddik

halvannen teskje havsalt eller maldonsalt

Fremgangsmåte

Legg potetene i en damprist og damkok de inntil det er møre. Vanligvis vil dette ta mellom tjue og tretti minutter. når de er møre skrur du av varmen, heller av vannet i bunnen av kjelen og setter den tilbake på platen for å tørke dem litt på ettervarmen.

Sett ovnen på 220 °C og hell olivenoljen i en liten langpanne. Sett den inn i ovnen i fem minutter for å vare opp oljen. Knus potetene lett med en gaffel slik at de blir flatene og sprekker opp litt men ikke knus de så hardt at de smuldrer opp. ta langpannen ut av ovnen og vend potetene i den varme oljen. Rist potetene i tjue minutter. Snu dem og gi de ti minutter til ved samme temperatur.

Legg potetene over på et lite fat og drible over eddiken før du drysser på havsalt og serverer sammen med ønsket tilbehør.