Salsabakt lakse-nachos med fersk topping

en lettere variant med bakt fisk du kan nyte midt i uken

Laks er ikke en typisk fisk man spiser i Mexico men smakene fra deres tradisjonelle kjøkken med litt spice passer som hånd i hanske til den fete rosa laksen. Dette er en mye lettere rett enn de tradisjonelle nachos som ofte byr på både kjøtt, bønner, guacamole og queso (ostesaus). Her holder vi alt mye lettere og det er helt bevisst siden dette ikke er ment som typisk helgemat. Men det betyr ikke at det ikke skal smake godt for dette er skikkelig snadder. Vil du gjøre retten enda sunnere kan du bruke chips laget av linser.

Ingredienser

nachos for to:

en rødløk, grovhakket

en jalapeño, tynt skivet

fire spiseskjeer olivenolje

400 gr fersk laks u/ skinn og ben

havsalt

tre til fire spiseskjeer sterk salsa

en halv teskje chipotle eller annen røkt chili

en teskje spisskumin

----

en moden avocado i små terninger

lime og havsalt

en vårløk, finsnittet

litt frisk finhakket koriander

tre gode håndfuller salte nachochips

lettrømme til garnering

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en romslig ildfast form. Hell i oljen og tilsett løk og jalapeño og bland det godt sammen før du legger laksestykkene oppå. Dryss på havsalt og fordel salsaen oppå fisken. Bak fisken i omlag tjue minutter.

Mens laksen er i ovnen forbereder du alle toppingene og varmer chipsen lett i ovnen sammen med fisken i de siste minuttene. Anrett de varme chipsene i en skål og legg på fiskestykket. Arranger løk og jalapeño fra formen over chipsene og fordel avocado, vårløk og koriander. Legg på en limebåt og topp med striper av rømme over fisken.