© 2010–2020 Millas Mat

Russiske pannekaker med rømme

oladyi

De tynne pannekakene vi alle har vokst opp med stammer opprinnelig fra Russland selv om pannekaker er en av drettene som finnes over hele verden. De kan lages med vanlig hvetemel slik vi er vant til, mens i andre deler av verden brukes både bokhvete, linsemel, ertemel, kikertmel, teff (jyttemel) eller rismel. De kan serveres både som hovedrett og dessert. Her i Skandinavia spises de gjerne sammen med en god suppe og i Nederland er gul ertesuppe og pannekaker nesten som en najonalrett å regne.

Russiske pannekaker med rømme

Ingredienser

gir tolv til femten pannekaker (avhengig av tykkelse):

fem dl hvetemel

en teskje havsalt

to teskjeer sukker

fire store egg

omlag syv dl melk

halvannen dl rømme

smør til steking

Finn fram en stor bolle med litt vidde, og en ballongvisp. Ha mel, salt og sukker i bollen, og bland lett sammen. Lag et krater i midten og hell i mesteparten av melken og rømmen, og begynn å piske melet inn gradvis fra kanten av bollen. På denne måten unngår du melklumper, og du får en silkeglatt røre.Tilsett resten av melken og pisk til alt er godt blandet sammen. Knekk i eggene og pisk disse inn til slutt.

La røren svelle i minst en halvtime, dette er viktig for å unngå rå melsmak på pannekakene. Har du en teflonpanne så bruk den til å steke pannekakene i. Pannen skal stå på middels høy varme. Ha i en ørliten smørterning i pannen. Ikke lag de for tykke, da har de lett for å bli rå i midten. Når pannekaken har stivnet på toppen må den flippes.

Etterhvert som pannekakene stekes- fold de sammen to ganger og hold de varme i ovnen på ca. 150 °C. Server pannekakene med rømme, syltetøy, sukker, sjokoladestrø, bananskiver, bacon, eller hva du måtte ønske.