© 2010–2021 Millas Mat

Ørret Almondine

fisk med mandelsaus og grønne bønner

Denne retten høres veldig fancy ut men er faktisk enkel å lage med få ingredienser på en helt vanlig hverdag. Potetene passer seg selv i ovnen mens du lager både fisk og saus i samme panne. Oppskriften er opprinnelig spansk men der bruker de naturlig nok en annen fisk.

Ingredienser

500 gr ørretfilet eller hel side

100 gr mandelskiver, ristet i tørr panne

frisk finhakket flatpersille

saften av en sitron

fem spiseskjeer smør

havsalt og sort pepper etter smak

150 gr grønne aspargesbønner

300 gr små poteter, amandine

vanlig olivenolje til potetene

Del potetene i to, legg de på et stekebrett med bakepapir og vend inn et par spisesjeer olivenolje. Bak de ved 210 °C i ca. 20 min. til de er møre og lett gylne. Mens potetene er i ovnen finner du frem en panne og setter over en liten kjele med vann til koking.

Finhakk persille og oress sitronen.

Rist mandelskivene gylne i tørr panne og legg de til side i en bolle. Kok bønnene direke fra frossen tilstand i ca. to min. ta ut litt av kokevannet i en kopp og skyll bønnene under rennende kaldt vann. Ha litt olivenolje i pannen og varm den godt opp. Hvis fiskefileten din har en skinnside steker du den kun med skinnsiden ned, steketiden avhenger av tykkelsen på fileten og bruk lokk for dette spruter endel. Hvis fisken ikke har skinn ikke steker du den på begge sider som en vanlig filet. Når fisken er klar legger du den over på en tallerken så den kan hvile litt. Tilsett smør i pannen og ha i mandelskiver og bønner. Tilsett noen få spiseskjeer av kokevannet fra bønnene og kok opp. Når det hele har redusert seg litt tilsetter du sitron og persille og krydrer med havsalt og pepper.

Anrett fisken oppå potetene og øs sausen fra pannen over det hele og server gjerne med en ekstra sitronbåt.