© 2010–2022 Millas Mat

Rouleaux Nicois

canneloni fra Nice med oliven

Er du i Nice er du i olivenland og om det herskes ingen tvil. Dette området av Frankrike er kjente for sine flotte grønnsaker og de vet jammen å bruke dem også. Det påstås at den svært kjente ratatouillen kommer herfra og det kan godt være. Når det gjelder det franske kjøkken og bruken av pasta så er det litt omdiskutert men husk at dette området er stedet der Frankrike og Italia møtes og franskmenn liker pasta, det sitter bare litt hardt i å innrømme det.

Ingredienser

en halv kilo cherrytomater delt i to

en spiseskje vanlig olivenolje

en klype havsalt

en courgette eller en liten squash

åtte lasagneplater

åtte teskjeer oliventapenade

200 gr syltet røkt paprika

200 gr grovhakkede kokte artisjokkhjerter

sort pepper etter smak

200 gr creme fraiche

finhakket frisk bladpersille

litt friskpresset sitronsaft etter smak

Ha tomater, olje og havsalt i en panne og kok det opp. Sett på lokket og la det koke sammen til tomatene er myke og han knuses med baksiden av en tresleiv. Sett ovnen på 180 °C og sett frem to ildfaste tallerkener eller en form som smøres med smør. Skjær toppen og bunnen av courgetten og bruk en potetskreller til å skjære av lange bånd. Kutt helt til du kommer inntil kjernen som er noe mer bløt og vannete.

Kok lasagneplatene så myke at du får rullet dem eller bruk ferske. Smør på tapenade og legg på strimler av courgette. Avslutt med å legge på litt hakket syltet paprika og artisjokk og rull sammen. Gjenta prosessen og legg fire ruller på hver tallerken. Fordel tomatsausen over og rør sammen creme fraiche og sort pepper. Fordel dette over i små klatter og stek de i omlag en halvtime. Dryss over persille og klem over litt sitronsaft rett før servering.

Tips: Tapenaden kan med stort hell byttes ut med rød pesto og får du ikke tak i artisjokker kan du bruke forvellet spinat. Du kan også bruke alle typer kjøtt til fyll om du ønsker det.