© 2010–2019 Millas Mat

Rosmarinkylling

Dette er min form for påskekylling. Denne oppskriften er min egen og kan trygt anbefales. Sausen er meget enkel og velsmakende og lages med kyllingens egen kraft som danner seg i formen under steking. Du ender opp med en duftende aromatisk fugl og utrolig saftig kjøtt. Det er ingen grunn til å frykte det å tilbrede en hel rå kyling til noe helt vidunderlig godt.

Rosmarinkylling

Ingredienser

en rå kylling (ca. 1200 gr. i råvekt)

en løk i grove skiver

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje spansk røkt paprika (pimenton)

to kvister frisk rosmarin

to fedd hvitløk

to sitroner i båter

tre spiseskjeer smør

——

saus:

kraften fra formen til kyllingen

to spiseskjeer finhakket sjalottløk

saften av en halv sitron

en halv dl kyllingkraft

havsalt og sort pepper

en halv teskje hvitvinseddik

en teskje finhakket frisk rosmarin

——

tilbehør:

glaserte gulrøtter Mireille

kokt basmatiris

frisk forvellet spinat

Sett ovnen på 175 °C og legg grovhakket løk i bunnen av langpannen og hell på eplejuicen.

Vask kyllingen under rennende kaldt vann og tørk godt av den med kjøkkenpapir. Sett kyllingen på høykant og legg i en spiseskje av smøret etterfulgt av 2 kvister rosmarin og fyll deretter kyllingen helt full med sitronbåter. Knyt sammen lårstykkene med hyssing og legg den ned. Gni inn hele kyllingen med resten av smøret og dryss på godt med salt, pepper og røkt paprika.

Stek kyllingen i omlag halvannen time. Skjær et snitt med en liten kniv mellom låret og brystet, hvis saften som pipler opp er klar er kyllingen helt ferdig. Ta den ut av formen og pakk den inn i folie for å holde den varm mens du lager sausen.

Sil saftene fra pannen nedi en liten kjele og kok det opp. Tilsett kyllingkraft, sitron, sjalottløk og eddik. Smak til med salt, pepper og frisk hakket rosmarin. La sausen redusere ned til ca. 2/3 og slå den over kyllingen eller bland den med spinaten slik du ser er gjort på bildet.