Rosmarin og estragonsmør

Smakssatt smør slik som dette er enkelt å lage og når du koker hvitløksfeddene mister de den skarpe rå smaken som mange ikke liker. Husk at her må du bruke ekte smør for den gode smaken og tiltrekkelig med frisk sitronsaft for å lette smaken. Dette er helt nydelig til bakte poteter, til å smelte over fisk eller kylling eller som en smaksetter i sauser.

Ingredienser

200 gr ekte meierismør

to til tre kokte hvitløksfedd

bladene av to kvister frisk rosmarin

en spiseskje frisk hakket estragon

saften av en halv sitron

en spiseskje frisk hakket persille

litt nykvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Kok hvitløkfeddene i vann i omlag 30 minutter til de er helt møre og delvis har løsnet fra skallet. Legg de til side for avkjøling. Skjær opp smøret i tynne skiver, en ostehøvel er perfekt til denne jobben og la smøret få romtemperatur og bli mykt.

Finhakk alle urtene og bruk gjerne en saks til å klippe opp rosmarinen riktig fint. Press sitronen i en sitruspresse for å forsikre deg om at det ikke kommer steiner i smøret.

Miks alle ingrediensene sammen med to gafler eller bruk en prosessor. For at dette ikke skal bli en slitsom jobb er det viktig at smøret er tilstrekkelig mykt. Form smøret slik du ønsker, pakk det inn i plastfolie og la det stå kaldt i minst en time før servering.