© 2010–2022 Millas Mat

Romersk kylling med kapers og persille

en rett fra den evige by

Når man får servert en rett med tomater, paprika og kapers vet man at man er i Sør-Italia. De elsker sine kapers og bruker dem i svært mange av sine tradisjonelle retter. Denne kyllingen serveres sammen med en bit brød for å sope opp sausen ved slutten av måltidet og jeg synes også at en salat passer godt til dette. Hvis du ikke liker kapers kan du godt bytte de ut med sorte oliven og da gjerne de greske Kalamate som er ekstra saftige og gode.

Ingredienser

fem rå kyllinglår

havsalt og sort pepper etter smak

en halv dl vanlig olivenolje

en rød paprika i terninger

en gul paprika i terninger

200 gr tykt bacon i terninger

to fedd hvitløk

en boks (400 gr) knuste tomater

3/4 dl hvitvin eller tørr vermut

en spiseskje friske oreganoblader

en spiseskje friske timianblader

3/4 dl kyllingkraft

to spiseskeer kapers eller sorte oliven

en god håndfull frisk hakket bladpersille

Gni inn kyllingen med salt og pepper og pass på at du kommer til overalt. La kjøttet hvile mens du varmer oljen i en dyp panne til noenlunde middels varme. Brun kyllingen godt på alle sidene og legg de på en tallerken.

I den samme pannen tilsetter du paprika og bacon og lar den steke inntil baconet er sprøtt og paprikaen er rynkete og har noen svidde flekker. Dette er viktig for smaken så pass på at det er godt brunet. Tilsett hvitløken og bland den godt inn. Stek alt videre i et minutts tid og hell på tomater, vin, oregano og timian. Rør godt og pass på å få løsnet alle de små bitene fra bunnen av pannen.

Legg kyllingen tilbake i pannen og hell på kraften. Sett lokk på pannen og la alt småkoke i ca. 20-30 minutter inntil kyllingen er ferdig. Rør inn kapers og hakket persille rett før servering.