© 2010–2021 Millas Mat

Rockewok Chow Mein

Williams egen favoritt 炒面

Dette er en av min manns spesialiteter, her følger du det generelle wok-prinsippet som sier at du må forberede alle ingredienser på forhånd og ha alt klart ved komfyren, for dette går raskt når du først er i gang og varmen er på. En herlig mørk chow mein-saus som er både søt, sterk og sur gir nudlene, kjøttet og grønnsakene en herlig smak så alle sanser får kjørt seg i hver eneste lille bit.

Ingredienser

400 gr svine- eller kylingkjøtt i tynne strimler

saus:

fire spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer fiskesaus (nam plah)

tre spiseskjeer lys brunt sukker

----

fire fedd revet hvitløk

en tommelstor bit frisk revet ingefær

100 gr finsnittet hodekål, nykål eller spisskål

en rødløk i tynne halvmåneskiver

en stor finhakket rød chili

en dl kraftig kyllingbuljong

to finsnittede vårløk

250 gr kokte eggnudler til servering

Begynn med sausen, bland sammen østerssaus, soyasaus, fiskesaus og sukker i en liten bolle. Rør til nesten alt sukkeret er oppløst og sett bollen til side.

Sett over vann til nudlene og ha de i når vannet koker.

Få opp varmen på woken og ha i litt nøytral olje. Stek kjøttet til det er nesten gjennomstekt, stek det gjerne i to omganger, så det ikke blir liggende i for mye væske og koke framfor å steke. Ta ut kjøttet og tilsett litt mer olje i woken om nødvendig. Fres hvitløk og ingefær i et halvt minutt, det skal ikke bli brunt, så rør hele tiden. Ha kjøttet tilbake i woken, tilsett sausen, kok opp og la det koke i et minutts tid. Tilsett finsnittet kål, chili og løk og hell over buljongen. Stek videre i noen minutter til kålen har falt sammen, væske og kjøttet er gjennomstekt.

Vend de kokte nudlene inn i kjøttet. Dryss over litt finsnittet vårløk som avslutning. Jeg legger også på noen friske korianderblader siden jeg stort sett alltid har en bunt av det.