© 2010–2022 Millas Mat

Roast Beef

godt til det meste

En virkelig god og saftig roastbeef er nytting og kunne svinge opp med. Noen minutter med tilberedning og forsteking må til men resten tar stekeovnen seg av. Dette er like godt servert varmt som kaldt og du har et vell av tilbehør å velge mellom. Og ikke glem og ta vare på den nydelige stekesjyen fra langpannen som du øser over det oppdelte kjøttet før servering hvis den skal serveres varm. Restene kan du bruke til å lage noen herlige smørbrød.

Ingredienser

halvannen kilo surret oksefilet (flatbiff eller mørbrad)

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje frisk finhakket rosmarin

vanlig olivenolje og smør til bruning

Bind opp kjøttet så du får en fin avlang rull. Bruk helt vanlig ubleket husholdningshyssing til dette. Gni inn steken med salt, pepper og finhakket rosmarin og brun den på alle sidene i en godt oppvarmet jernpanne med olivenolje. Ikke glem å brune endestykkene også. Hele kjøttstykket må forsegles, det er meget viktig skal du unngå tørt kjøtt.

Sett ovnen på 200 °C og bruk gjerne steketermometer. Ved ca. 56 °C er steken rødlig og ved ca. 63-65 °C er den pent rosa. Hvis du ikke har et steketermometer kan du ha som hovedregel at 20 minutter pr. 500 gr kjøtt gir deg et medium stekt resultat.

Blir steken for brun kan du dekke toppen med et stykke aluminiumsfolie den siste halvtimen i ovnen. La kjøttet hvile etter steking i minst 20 minutter innpakket i folie før oppskjæring.