© 2010–2019 Millas Mat

Roald Dahls løksuppe :: oppskrift fra boken Completely Revolting Recipes.

Roald Dahl er uten tvil en av verdens mest berømte barnebokforfattere. Han ble født i Cardiff, Wales av norske foreldre på begge sider. I boken Boy utgitt i 1984 minnes han sommerferiene han tilbragte i Norge. I denne boken beskriver han hvordan de fikk servert helt fersk fisk rett fra fjorden, kokte nypoteter, hollandaisesaus og med krokanis til dessert - "and my God it was delicious". Mat var viktig for Dahl og han skrev en kokebok sammen med sin kone Felicity. - denne løksuppen var en favoritt i den kalde årstiden.

Roald Dahls løksuppe :: oppskrift fra boken Completely Revolting Recipes.

Ingredienser

gir fire porsjoner:

80 gr smør

seks store løk i tynne skiver

totil tre hele fedd hvitløk

to teskjeer Dijonsennep

1,75 l oksekraft eller buljong

et laurbærblad

havsalt og sort pepper etter smak

hvitt brød, revet cheddarost, frisk finhakket bladpersille

Smelt smøret i en romslig gryte og tilsett skivet løk samt hele hvitløksfedd. Rør godt slik at smøret dekker løken og vend på den mens den etterhvert synker sammen. Skru ned temperaturen og la løken surre ved svak varme i omlag to timer. Rør innimellom. Den skal være smørmyk og lys gyllen når den er ferdig men ingen antyrding til at den er stekt. Da er den perfekt.

Hell på kraft, ha i sennep og laurbær og kok opp. La suppen koke inn til ønsket fylde før du plukker ut laurbæret og smaker til med havsalt og pepper.

Topp små skiver av lyst brød med revet ost iblandet persille og stek de i ovnen ved 225 °C i ca. ti minutter eller til de er gylne og osten har smeltet.

Øs opp glovarm suppe i passende tallerkener og topp med en osteskive. Serveres straks med vennlige formaninger om at dette er VARMT.