© 2010–2021 Millas Mat

Road to Rhode Island Chicken Enchiladas

oppskift fra Emmy

Enchiladas er en perfekt rett for de kalde dagene vi nå er inni. Hos mange har vinteren allerede kommet, vinterdekkene er på og skiene er funnet frem. Hvis du har sausen klar og kyllingrester er dette en enkel rett å fikse når man både er sulten og utålmodig. Enchiladasen min er nok mer tex-mex enn ren mex men spiller det noen rolle når den er så god som dette? Ikke egentlig!

Ingredienser

gir fire porsjoner:

ca. to dl rød enchiladasaus

220 gr revet ost, bruk en mild type

en halv rød paprika, finhakket

en liten løk, finhakket

300-400 gr stekt og opprevet kald kylling

åtte-tolv små eller medium store maistortillas

----

tilbehør:

revet isbergsalat, guacamole, rømme, salsa, frisk lime, frisk koriander

Om du ikke har laget sausen på forhånd så begynn med den. Oppskrift og fremgangsmåte er i linken til høyre.

Riv opp all osten på den grove delen av rivjernet og legg av 1/3 til å ta på toppen. Ha paprika, løk og kald kylling oppi resten av osten og miks inn noen få spiseskjeer av enchiladasausen slik at fyllet "limes" litt sammen.

Varm opp resten av sausen i en passende panne men det holder at den lunes litt, den skal ikke stå å koke, da brenner du deg bare.

Finn frem en passende ildfast form og ha i noen få spiseskjeer av sausen for å smøre formen litt. Legg frem tortillas og ha en skje til fyllet. En ekstra tallerken er også lurt. Ta en tortilla og vend den raskt i sausen (bruk en kjøkkentang), legg den på tallerkenen, legg på en god skje med fyll og rull sammen. Legg den deretter over i formen. Gjenta prosessen til alt er brukt opp og formen er full. Hell over litt mer saus fra pannen om det er noe igjen og garner med resten av osten. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek enchiladasene ved 175 °C i ca. 30-40 minutter. I mens forbereder du tilbehøret. Når tiden har gått fjerner du folien og skrur på grillen i noen få minutter slik at osten blir gyllen og litt sprø på toppen. Husk å følge godt med så du ikke brenner osten.