© 2010–2021 Millas Mat

Ristet gulrotsuppe med spisskumin og appelsin

sødme og varme

Hvis jeg skal beskrive spisskumin for deg så vil jeg bruke et ord -varmende. Det er et varmende og aromatisk krydder som ofte sammenlignes med malt koriander. Du finner det i kjøkkenet til svært mange land både det afrikanske, arabiske, indiske og europeiske. Spisskumin passer spesielt godt til ingredienser med mye sødme og gulrøtter kan være svært sødmefylte. Når de bakes forsterkes smaken ytterligere som sammen med kraft blir dette en velsmakende suppe. Hvis du ønsker en tynnere konsistens kan du spe den ut med mer kraft og tilsett gjerne litt fløte hvis du vil runde av smaken ytterligere.

Ingredienser

tre porsjoner suppe:

en kg skrelte gulrøtter

tre-fire spiseskjeer vanlig olivenilje

en teskje havsalt

halvannen teskje malt spisskumin

saften av tre appelsiner

7 1/2 dl grønnsak- eller kyllingkraft

havsalt, pepper og sukker etter smak

finhakket persille til garnering

Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og gni inn de skrelte gulrøttene med havsalt, kumin og olivenolje. Bak de ved 200 ° C i omlag 30-45 minutter. Sjekk med en kniv at de er helt møre.

Ha appelsinsaften over i en kjele og kok den ned til halvparten av væsken er igjen. Legg halvparten av gulrøttene i en blender og hell på appelsinsaften og grønnsakskraften. Kjør det hele til en glatt suppe og gjenta prosessen med resten av gulrøttene og kraften. Varm opp suppen i en kjele og juster smaken med havsalt, pepper og litt sukker om det trengs. Garner med persille og server.