© 2010–2020 Millas Mat

Ristet gresskarsuppe med shitake

Gresskar tilhører squash-familien. De kommer opprinnelig fra Nord-Amerika og er uløselig knyttet til høytider som Halloween og Thanksgiving. Her i Europa er oppskrifter med gresskar en relativt ny ting men nå er ting i ferd med å spre seg i voldsom fart. De kan brukes i både pai og til bakverk eller som her i en lekker suppe. Du kan også bruke de i oppskrifter med andre rotgrønnsaker og de bidrar med en deilig sødme på samme måte som kålrot.

Ristet gresskarsuppe med shitake

Ingredienser

nok til fire porsjoner:

en kilo renset gresskar i grove biter

en stor løk i båter

to shitakesopp i grove biter

tre fedd hvitløk med skall

en halv dl vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

omlag en liter god grønnsakskraft

ristede gresskarkjerner til garnering

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en stor langpanne. Tilsett gresskar i biter, løk i båter, delt sopp og hele hvitløksfedd med skallet på. Hell på olivenoljen og bruk hendene til å mikse alt sammen. Spre det utover i et jevnt lag og bak det hele i ovnen i mellom 30-45 minutter eller inntil det er mørt. La det avkjøle seg litt og klem feddene ut av skallet.

Ha grønnsakene over i en blender, hell på kraft og blend det hele til en jevn suppe. Etterhvert som du blender suppen heller du den over i en kjele. Kok opp og juster smaken med havsalt og pepper. Øs opp suppen i boller og dryss på noen ristede gresskarkjerner, så er det klart til servering.