Ristet gresskarsuppe med shitakesopp

bruk gresskaret til mer enn dekor

Gresskar tilhører squashfamilien. De kommer opprinnelig fra Nord-Amerika og er uløselig knyttet til høytider som Halloween og Thanksgiving. Her i Europa blir oppskrifter med gresskar mer og mer populært. De kan brukes i både pai og til bakverk eller som her i en lekker suppe. Du kan også bruke de i oppskrifter med andre rotgrønnsaker og de bidrar med en deilig sødme.

Ingredienser

nok til fire porsjoner:

en kilo renset gresskar i grove biter, bruk flaskegresskar eller hokkaido

en stor løk i båter

to shitakesopp i grove biter

tre fedd hvitløk med skall

en halv dl vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

omlag en liter god grønnsak eller kyllingkraft

ristede gresskarkjerner til garnering

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en stor langpanne. Tilsett gresskar i biter, løk i båter, revet sopp og hele hvitløksfedd med skallet på. Hell på olivenoljen og bruk hendene til å mikse alt sammen. Spre det utover i et jevnt lag og bak det hele i ovnen i mellom 30-45 minutter eller inntil det er mørt. La det avkjøle seg litt og klem feddene ut av skallet.

Ha grønnsakene over i en blender, hell på kraft og blend det hele til en jevn suppe. Etter hvert som du blender suppen porsjonsvis heller du den over i en kjele. Kok opp og juster smaken med havsalt og pepper. Øs opp suppen i boller og dryss på noen ristede gresskarkjerner, så er det klart til servering.