© 2010–2022 Millas Mat

Risotto som ikke er risotto

80-talls kjøkkenet viser muskler

Dette er en oppskrift fra Fjersynskjøkkenet og det glade 80-tallet (?). Og bare for å presisere det med en gang, dette har ingenting med italiensk risotto å gjøre selv om det ble presentert som det i programmet. Dette vil jeg heller kalle en gryterett med ris og den fungerer som en enkel og god hverdagsrett som både smaker godt og metter godt. Jeg har tilsett litt mer krydder i min oppskrift sammen med tomatpuré for å gi en fyldigere smak. Vil du lage ekte italiensk risotto kan du forsøke deg på denne.

Ingredienser

passe porsjon for tre:

smør til steking

400 gr kjøttdeig, brunes

havsalt og sort pepper etter smak

en løk, finhakket

en purre, renset og finsnittet

en bit kålrot, grovt revet

en bit sellerirot, grovt revet

en stor gulrot, grovt revet

tre dl langkornet ris eller basmati

en teskje timian

en halv teskje cayennepepper

en god spiseskje tomatpuré

omlag seks dl grønnsakskraft eller oksekraft + litt ekstra etter behov

en håndfull frosne grønne erter

lys soyasaus eller Maggi Arome etter smak

frisk finhakket bladpersille

Smelt smøret i en gryte og brun kjøttdeigen godt. Når den er klar tar du den ut av gryten og over på en tallerken. Tilsett mer smør og tilsett, løk, purre og de revne rotgrønnsakene. Fres de godt og krydre med timian, chili, havsalt og pepper.

Når grønnsakene er myke og lett gylne tilsetter du tomatpureen og steker den litt, vend den inn i grønnsakene før du rører inn risen og heller over kraften. Kok opp, tilsett kjøttdeigen tilbake i gryten og sett på lokk. La det koke til risen er klar og kraften er absorbert. Ha i litt mer kraft om det virker for tørt. Tilsett ertene mot slutten av koketiden, smak til med soya og garner med frisk persille før servering.