Rigatoni Peperonata

paprika paprika og mer paprika

Det tar litt tid å lage denne sausen siden både paprika og løk alltid trenger endel tid i pannen for å få frem all sødmen men det er ikke snakk om timesvis. Paprika er nok en av mine favorittfrønnsaker og vi skal ikke mange tiårene tilbake her i landet før dette var både dyrt og vanskelig å få tak i. I Norge var paprika status og det var nok mange syklubbvertinner som med stolthet kuttet opp tynne ringer av paprika og danderte pent på smørbrødene. Jeg vet at dette høres helt merkelig ut men det er faktisk sant. Denne oppskriften er fra det sørlige Italia og finnes i både vegetariske og ikke-vegetariske varianter.

Ingredienser

pasta for to:

en rød og en gul paprika, renset og kuttet i strimler

noen få spiseskjeer e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en rødløk i tynne skiver

et fedd revet hvitløk

en håndfull frisk finhakket bladpersille

friske finhakkede persillestilker

en spiseskje rødvin- eller balsamicoeddik

en toppet spiseskje creme fraiche

en håndfull fersk revet parmesan

250 gr rigatoni (stor rørpasta)

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og finn frem en dyp panne med lokk. Få den opp til medium varme og tilsett litt olje. Ha i all paprikaen sammen med litt havsalt og pepper, rist litt på pannen og sett på lokk. La den frese lett i omlag et kvarters tid. Tilsett løken, rør den inn og sett på lokket. La denne blandingen få ytterligere tjue minutter. Tilsett hvitløk og persillestilker og rør de godt inn. Hold det hele i bevegelse, og tilsett litt mer olje om nødvendig og smak til med havsalt og pepper.

Tilsett eddik og noe av parmesanen og vend det sammen. Tilsett creme fraiche og hold sausen varm mens pastaen blir ferdig. Ta ut litt av kokevannet i en kopp før du slår vannet av pastaen og mikser den sammen med sausen. Tilsett litt av vannet om nødvendig. Miks inn frisk persille, fordel pastaen mellom to passende boller og server.