© 2010–2022 Millas Mat

Rekesuppe Milanese

spar på skallene

Vi nordmenn ser gjerne på rekeskallet som noe vi raskest mulig ønsker å bli kvitt etter at vi har kost oss med reker, loff, smør, hvitvin, majones, dill, hvitløksdressing og hva annet vi liker til rekene. Men vi kaster bort muligheten til å lage en aldeles nydelig suppe med dette rekeskallet. Ikke bekymre deg, du skal ikke måtte sitte og tygge på rekeskallet. Suppen siles og blir fløyelsmyk og vidunderlig. Dette er en veldig flott suppe som du gjerne kan servere som enten en liten forrett eller som hovedrett til et hyggelig selskap. Så neste gang du har reker, frys ned rekeskallet og lag dette noen dager etterpå. Du vil begeistre dine gjester.

Ingredienser

et kilo reker (frosne er helt ok)

en løk

en gulrot

50 gr sellerirot

50 gr purre

et hvitløkshode delt i to på langs

en halv dl vanlig olivenolje

en teskje timian

en spiseskje tomatpuré

en boks (400 gr) grovhakkede tomater

en liter vann

to dl hvitvin eller vermut

tre dl kremfløte

en spiseskje maisenna

havsalt og sort pepper eller smak

litt friskpresset sitronsaft

et grønt syrlig eple

Tin rekene og rens dem. Legg skallet i en bolle og selve rekene under plast i kjøleskapet. Rens og skjær opp grønnsakene i fine biter, varm olivenoljen i en dyp panne og fres de lett i ca. fem minutter til de begynner å mykne litt. Tilsett tomatpuré, tomater og timian. Bland dette godt inn og tilsett rekeskallet sammen med hvitvin og vann.

Kok opp suppen og skum av med en hullsleiv om nødvendig. La suppen koke i ca. 20 minutter og sil den gjennom en finmasket sil nedi en ren kjele. Kok ned videre til mengden suppe er på omlag en liter.

Smak til suppen med havsalt, pepper og sitronsaft. Jevn suppen med litt maisenna utrørt i kaldt vann og bruk en ballongvisp for å blande alt godt sammen. Skrell eplet og kutt det i meget små pene terninger.

Øs opp suppen i boller eller tallerkener og legg på en liten håndfull reker og avslutt gjerne med en lien kvist frisk dill eller hakket persille.