© 2010–2020 Millas Mat

Rekecurry fra Mauritania

ikke bare ørken

Dette er en varmende curry fra byen Nouâdhibou i Mauritania. Et land de fleste forbinder med ørken siden Sahara dekker en stor del av landet. Men de har også en kystlinje og en stor fiskeindustri. Denne retten inneholder litt chili, men også endel krydder vi kjenner fra det mildere nord-afrikanske kjøkkenet. Server curryen med dampet basmatiris. Bytt gjerne ut litt av rekene med fast hvit fisk om du vil.

Rekecurry fra Mauritania

Ingredienser

en spiseskje malt gurkemeie

en teskje malt koriander

en teskje malt spisskumin

en halv teskje chilipulver

to spiseskjeer frisk revet ingefær

to fedd hvitløk

en løk

havsalt etter smak

to spiseskjeer peanøttolje

en boks (400 gr.) hakkede tomater

saft og skall fra en halv sitron

en kanelstang

fire karriblader (kan sløyfes)

600 gr rå renset scampi

litt revet muskatnøtt

en håndfull hakket koriander

tre splittede grønne chili

Mål opp gurkemeie, koriander, spisskumin og chili i en bolle og bland det sammen med revet ingefær og revet hvitløk. Bland inn litt vann så du får en tykk pasta og sett denne til side.

Finhakk løken og dryss over litt salt. Stek løken i litt olje til den mykner. Bland inn pastaen og stek videre i ett par minutter. Hell på tomatene og fyll opp boksen halvfull med vann og skyll ut boksen med dette nedi curryen. Klem i sitronsaften og dropp i kanelstangen. La sausen koke jevnt i en halvtimes tid. La den koke uten lokk de siste ti minuttene for å tykne sausen ytterligere.

Rens og kutt de grønne chiliene på langs og hakk koriander.

Dropp rekene i sausen og la de koke med i omlag to minutter. De skal være litt faste og helt korallrøde. Øs opp curryen i en varm serveringsbolle og dryss på revet sitronskall og riv over litt muskatnøtt. Dryss på koriander og avslutt med noen grønne chili på toppen.