Curry med reker fra Goa

et vell av kokos og krydderier

Denne curryen med reker kommer fra et område i India som er kjent for sin fremragende sjømat og vakre strender og som tiltrekker hundretusenvis av turister hvert år. Goa var en portugisisk koloni i mer enn 450 år og dette området av India er fortsatt preget av sterk europeisk påvirkning. I dag er over 30% av befolkningen katolikker og du finner flere kirker her enn noe annet sted i landet. Dette er en medium sterk curry så tilsett gjerne mer chili om du ønsker det. Kombinasjonen av krydder, kokos og lekre reker er virkelig noe å glede seg over for det smaker helt fabelaktig godt. Her er den servert sammen med broccolini.

Ingredienser

curry for to:

currypaste:

2 1/2 dl vann

en kvart teskje chilipulver

en toppet teskje paprika

to teskjeer gurkemeie

to fedd revet hvitløk

en tommelstor bit revet frisk ingefær

en teskje malt koriander

en teskje spisskumin

----

en boks (400 gr) kokosmelk

havsalt etter smak

en spiseskje tamarindpasta

tre spiseskjeer revet kokosmasse

en spiseskje maisenna (kan sløyfes)

400 gr rå renset scampi, økologisk type

frisk koriander til garnering (kan sløyes)

ris og en grønn grønnsak til servering

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og tilsett de tørre krydderiene. La det koke i vel ti minutter til væsken er redusert til ca. halvparten. Tilsett deretter revet hvitløk og ingefær.

Tilsett kokosmelk, havsalt og tamarind og kok opp igjen, tilsett maisenna om du ønsker en fyldigere saus – tilsett kokosmassen og scampi og la de trekke til de har blitt korallrøde. Dette tar mellom to til tre minutter. Dryss på frisk koriander og server over dampet ris.