© 2010–2022 Millas Mat

Rødbet og kikertburger med rødløkskompott

beter kan brukes til så mangt

Finn frem noen engangshansker i plast når du skal skrelle og rive rødbetene så det slipper og se ut som om du har begått et mord når du er ferdig på kjøkkenet. Ellers er en posessor din beste venn når man skal lage vegetarburgere siden de gjør det meste av jobben. Burgerbrød laget av brioche er for meg en ny oppdagelse å bruke hjemme siden det har vært en typisk ting å få på litt mer upscale burgersteder. Når det gjelder tilbehør er det alltid godt med fries og løkringer til.

Ingredienser

en boks (400 gr.) hermetiske kikerter, avrente

havsalt og sort pepper etter smak

revet skall av en sitron

et egg

75 gr revet rødbete

en halv finhakket rødløk

100 gr revet halloumi eller smuldret fetaost

50 gr panko eller loffsmuler

50 gr quinoa

en til to spiseskjeer vanlig olivenolje

----

fire brioche burgerbrød

frisk grønn hjertesalat

rødløkskompott

tomatketchup

Sett kniven på prosessoren og pulser kikerter, havsalt, pepper og sitronskall. Kjør massen til grove smuler og tilsett egget sammen med revet rødbete og kjør det sammen inntil det samler seg. Ha massen over i en bolle og vend inn osten sammen med panko og finhakket løk.

Ha quinoaen på en flat tallerken og form ut fire jevnt store burgere. Vend de i quinoaen så de får en fin skorpe og legg de over i en panne med olivenoljen varmet til medium. Stek burgerne i omlag tre minutter på hver side inntil quinoaen er gyllen og sprø.

Anrett burgerne i varme briochebrød sammen med hjertesalat og rødløkskompott.