© 2010–2022 Millas Mat

Ravioli di spinaci i salviesmør med tomater

innpakket ja, men ikke skjult av den grunn

Ravioli som på italiensk betyr innpakket er en gammel rett - svært gammel. Den er første gang nevnt i skriftlige kilder helt tilbake til 1300-tallet. Den godeste Bartolomeo Scappi serverte ravioli med salviesmør til en konklave i sin tid som pavens personlige kokk på 1500-tallet. Denne oppskriften er en klassisk variant med spinat og ricotta men ravioli kan varieres med både skalldyr, fisk og kjøtt.

Ingredienser

pastadeig:

200 gr pastamel (Tipo 00) + ekstra til utbaking

to egg

----

spinat - og ricottafyll:

en spiseskje vanlig olivenolje

en spiseskje smør (15 gr)

to fedd hvitløk, revet

revet muskatnøtt etter smak

500 gr fersk spinat, renset

200 gr ricotta

revet skall av en sitron

en håndfull pinjekjerner, ristet

15 gr revet parmesan + ekstra til garnering

sammenpisket eggeplomme til pensling

----

salviesmør:

en spiseskje olivenolje

en spiseskje smør (15 gr)

to spiseskjeer frisk salvie (revet)

saften av en halv sitron

en håndfull tomater, delt i to

havsalt og sort pepper etter smak

Begynn men å lage fyllet siden dette må avkjøles i kjøleskap. Smelt smør og olje i en romslig panne og tilsett hvitløk, spinat, muskat og sitronskall. La spinaten falle helt sammen. Ha alt over i en bolle og tilsett ricotta, pinjekjerner og parmesan. Bland godt og smak til med havsalt og pepper. Dekk med plastfolie og sett kaldt.

For lage pastadeig kan du gjør det på to måter. Henten lage enliten vulkan av mel på bakebordet og knekke eggene oppi eller ha mel og egg i en foodposessor, kjøre det til en kornete deig som du så elter sammen på bakebordet. Sistnevnte er raskere og gir mindre søl. Du velger selv for resultatet blir det samme.

Bruk pastamaskinen til å rulle ut ark av pastadeig. Legg de på et lett melet underlag pg fordel teskje-store biter av fyll jevnt over den ene halvdelen av pasta-arket. Pensle kantene med sammenpisket eggeplomme og fold den andre halvdelen av arket over. Bruk melete fingertupper til å klappe deigen lett rundt fyllet slik at det ikke er luft mellom pasta og fyll. Bruk et konditorhjul og kutt de fra hverandre. Sikt over litt pastamel og legg de ferdige ravioloene på et rent kjøkkenhåndkle.

Kok ravioli i omlag to minutter i fosskokende lettsaltet vann. I mens setter du en romslig panne på varmen og legger i de delte tomatene med snitteflaten ned. Når de har fått litt farge på undersiden tilsetter du olivenolje, smør, salvie og sitron. La det smelte og boble litt før du har i nykokt ravioli. Miks alt lett sammen og anrett med ekstra parmesan, havsalt og mer pepper.